keskiviikko 31. elokuuta 2016

MAHDOLLISUUS
E
ilen oli vuosittainen omenatarhan praasniekka ja talkoot, kello 15 aloitettiin ja monta tuntia talkooporukka kiihkeästi teki töitä jotta pääsisi syömään kermatäytekakkua jonka Liisa oli tehnyt.
Jo kesällä mietin kun Kaija oli tehnyt täytekakkuja, niillä oli yhteinen ominaisuus ne pursui marjoja, oman kylän tuoreita marjoja, kuinka etuoikeutettuja olemme kun saamme nauttia oman kylän tuotteita.
 
 
Taivaallisen hyvää tuoreista metsän antimista Liisan kokoamana.
 
Huomenna 1.9. 2016 on Rasimäen erakkolassa kello 18 Kiitos akatistos jonka jälkeen sadon siunaus ja yhteinen ruokailu.
Jos saisin päättää olisi jokaisessa ortodoksisessa kirkossa ja tsasounassa, myös yksityisissä tämä Kiitos Akatistos samaan aikaan,
kirkko on viettänyt jo vuodesta 1973 1.9  päivänä luonnon puolesta yhtä aikaa,
akatistoksen voi toimittaa myös maallikko joten estettä ei ole, puuttuu vain kirkkokunnan kannustus, kuten akatistostekstin toimittaminen jokaiseen tsasounaan tai kirkkoon, näin lähialueen ihmiset voisivat kokoontua tärkeän kiitos aiheen vuoksi. Tule siis mukaan, tuo siunattavaksi uutta satoa.
 
 
Tässä kuvassa Elomäen tsasouna Rasimäellä, lämmön tuottaa luonto kasvattamalla puita.
 
Tänä vuonna täällä aloitettu muovin keräys on suurin ponnistus luonnon puolesta, me käytämme luontoa hyväksi, me metsästämme, keräämme metsän antimia, saamme satoa, mutta teemmekö mitään jotta luonto säilyisi, on itsekästä ajatella ettei ole väliä, maksanhan jätemaksut, ihan selvä on ettei rahalla voi kaikkea tehdä ja kuinka outo olo tulee kun kokeilee muovin keräystä, kokeile outoa oloa kuukauden ,huomaat, jäät koukkuun, ole varovainen, itse olen jo lähellä koukkuun jäämistä kun mietin ostaa pelkkiä muovileipäpusseja jotta saan keräykseen muovia, ole siis varovainen, mutta kokeile.
 
 
Sakke söi tuhdisti grillimakkaraa jonka jälkeen marssi maha maata laahaten parhaaseen päikkäripaikkaan jossa nautiskeli loppukesän auringon säteistä äänekkäästi kuors, siis kehräten vienosti, kuinka lämmin ja mukava nyssykkä sakke on,kannoin nimittäin vierailun päätteeksi sen ulos, kiitos sakke hyvän olon tuonnista talooni ja näin osallistumalla talkoisiin.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti