tiistai 27. syyskuuta 2016

KOHTAAMINEN ROOMASSA
Eilen katsoin Teemalta taidedokumentin

YAYOI KUSAMA TÄPLÄTAITEILIJA

http://areena.yle.fi/1-3193458

Mietin koko dokumentin alun ajan että, hänen töissään oli tuttua,
joo, onhan punainen pallo tuttu jokaiselle,
dokumentin edistyessä selvisi että Kusama oli tehnyt Louis Vuittonin muotitalon kanssa sopimuksen ja hänen taiteensa pääsisi neljäänkymmeneen liikkeeseen ympäri maailmaa esille, myös Roomaan jossa myös minä olin 2012 elo-syyskuun vaihteessa jolloin Kusama oli esillä liikkeissä.
Pietarin kirkon lisäksi piti nähdä muodin keskus, merkitseehän se ihmisille nykyään enemmän kuin mikään uskonto, nimittäin muoti.
Satoi vettä koko päivän, geelikampaus, 5 € sateenvarjo ja rantasandaalit ei ehkä antaisi oikeaa kuvaa muodin käyttäjästä, missään tapauksessa ei voinut mennä sisään mihinkään muotiliikkeeseen, on niin kuin kirkko, kynnys on korkealla, muotitaloissa ehkä vielä korkeammallakin, no, piti siis katsella ulkopuolelta, tuntea itsensä ulkopuoliseksi kuten silloin kun käytetään ikoneista vertausta että ne on ikkunoita taivaaseen,
siinä sitten nokka ikkunaklasissa tuijoteltiin muotia johon ei koskaan olisi varaa, vihdoin tulin Louis Vuittonin ikkunoiden kohdalle, onpa outoa, ei yhtään sellaista mitä odotin, oli kuin taidetta, oudoimmasta päästä, yhtään laukkua ei näkynyt, ei tietenkään, se joka niitä ostaa ei tee ikkunaostoksia, otin ihan kuvia kun poikkesivat muiden talojen ikkunasomistuksista.

 
Mitä ihmeen törröttäjiä ikkunassa on?
 
 


 Sataa, ei haittaa, nyt ollaan jonkun suuren elämyksen kulmilla.


Outoa, missä kaikki laukut, olihan laukkuja toki nähty torilla, mutta kuitenkin, näky jäi askarruttamaan, eilen se sai selvityksen , kiitos Yle Teema.
Mikä dokumentissa oli vaikuttavaa, oli se että ihmistä kohdeltiin ihmisenä, ei raihnaisena vanhuksena, potilaana, pisti ajattelemaan, kun eräissä maissa tuputetaan kuuluisuudet lääkkeillä kuoliaaksi, pidetään Japanissa lääkkeillä kuuluisuudet elossa ja pidetään huolta, saa ihminen kuolla Louis Vuittonin saappaat jalassa joskin Kusama tekee töitä tänä päivänä, vielä 87 vuotiaana, upeeta.
PS. Olen huolissani, päivittäisen tilaston mukaan Uusi- Seelanti ei ole pitkään aikaan ollut lukija listalla, mietin kyllä muutenkin, kun Suomenkieleni on niin heikko ja jos sitä käännetään googlella voi tulos olla omalaatuinen, kunnen vain aiheuttaisi mitään kulttuurellista vääristymää, nytkin kone herjaa punaisilla alleviivauksilla, kuten ei saa olla kulttuurellista, pitää olla kulttuurillista, minkähän takia?, mutta ei korjaa jos haöluan kirjoittaa ollut  ja kirjoitan olut, niin ei korjaa, en edes alitajuisesti pidä oluesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti