perjantai 2. syyskuuta 2016

PÄIVÄ LUONNON PUOLESTA
Eilen 1.9.2016 oli ortodoksisen kirkon luonnon puolesta päivä.
 
Syyskuun 1. päivänä 1989 Konstantinopolin Ekumeeninen patriarkka Demetrios ilmoitti, että joka vuosi tuota päivää, uuden kirkkovuoden alkua, tulee viettää luonnonsuojelun päivänä, jolloin "rukouksia ja anomuksia uhrataan tässä ortodoksian pyhässä keskuksessa koko luomakunnan puolesta." Hän puhui myös meidän kaikkien tarpeesta ilmentää "eukaristista ja askeettista henkeä".
 
Eilen siis päivää vietettiin Rasimäen erakkolassa toimitetulla KIITOS akatistolla ja sen jälkeen sadon siunauksella sekä yhteisellä aterialla.
 
 
Tältä näytti tunti ennen tapahtumaa ja vain puoli tuntia ennen tuli vettä tosi mukavasti, tapahtuman aikana ei tietenkään satanut.
 
 
Analogin eli lukupulpetin kaide oli sopiva penkkien kuivausrätille, rätille jonka siihen unohdin, kotoista.
 
 
Kiitos akatistoksen jälkeen oli sadon siunaus, maan hedelmissä on vielä varret koska silloin ne pysyvät virkeinä kauemmin. Kiitos kaikille lahjoittajille, oli yrttejä, pottuja, juureksia, teetä, ilolla ja kiitollisuudella otin vastaan
 
 
Deesis ryhmässä oli LEIPÄVILJAN JUMALANÄITI IKONI, koko kesän olen katsellut kauran kasvua naapurin pellolla, eilen aamulla soitin ja pyysin luvan ottaa lyhteen verran, eikö mitä, kaurat oli jo puitu, löysin pellon pientareelta muutaman korren.
 
 
Keskellä oli KRISTUS KÄSITTÄ TEHTY ikoni, joka ei siis ole käsittä tehty, on vain sen niminen erääseen tapahtumaan liittyen
 
 
Oikealla puolella erakkolan uusi pyhä, älä kysy, unohdin nimen ja ikonista ei saa selvää nimestä, kuitenkin keskellä oleva kolmiosainen puu koostuu eri lajeista ja kerrotaan tämän olleen Ristin puun
 
 
Tässä kokonaisuudessaan
 
HÄVIKKIRUOKAA
Ortodoksinen kirkko on mukana ettei syntyisi hävikki ruokaa joka nyt on päivän sana, erakkola on koko ajan syönyt hävikki ruokaa punaisilla lapuilla ja eilen ihan julkisesti ilmoitin että syömme hävikki ruokaa, menu oli seuraava:
 
kaalikeitto, tämä oli tuoreista tehtyä uudesta sadosta
kaalipiirakka, tämä oli tarjolla maanantaina ja tiistaina, eilen jaoin loput mukaan kotiin
erakkolan Fanurios piirakka, tämä oli tarjolla maanantaina ja eilen virkistettynä kermavaahdolla jossa omenaa ja kardemummaa, ohje tulee ruoka sivulle
kahvi, mehu ja vesi olivat uutta, kahvin kuulemma olisi voinut myös kierrättää, mutta en ole vielä valmis vanhan kahvin lämmitykseen ja kierrätykseen.
Kaikki meni, hävikkiä ei syntynyt
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti