maanantai 3. lokakuuta 2016

IKONIEN KONSERVOINNISTA
Laitan tähän linkin ikonien konservoinnista, teksti on oikea, jämäkkä ja niin selkokielinen, että minäkin ymmärsin sen joten ei seurakuntien päättäjätahoillakaan pitäisi olla vaikeuksia ymmärtää asiaa.

http://www.ort.fi/artikkelit/kulttuuriperinnoen-suojelu-ei-voi-olla-vapaaehtoista

Haastateltu Antti Narmala on maalannut ikoneja 12 vuotiaasta asti, tietää lähes kaiken joten voit olla miettimättä -mitä se tietää kun juuri on aloittanut, kyllä tietää  ja vuosikymmenien maalaus ja opiskelu antaa varmuuden puhua asiasta, olen samaa mieltä konservoinnin tilasta,
asia koskee myös ikonimaalareita, sellainen ikonimaalari on hyvä joka maalaa ilmaiseksi ja on hiljaa, seurakunnat voi sitten kohdella ikoneita miten sattuu, kun aina tulee uusia ikoneja ilmaisia ja vielä kun kerron että ikonimaalarihan ei voi olla asiantuntija, kirkkoherrat ovat, ikoniteologiahan kuuluu heidän koulutukseen, kuuluuhan?
Itse jäin juuri eläkkeelle ja olen kyllä huolissani kuinka käy ikonieni, kuulostaa itsesääliltä, sitä se onkin, jokainen voi sääliä itseään kun on maalannut 40 vuotta.
Lue juttu jos kannat huolta ortodoksisen kirkon aineellisesta perinnöstä.

PS. Minäkin olen osallistunut ortodoksisen kirkon aineellisen perinnön tuhoamiseen Valtimolla.

PS.2 Ennen sanottiin apropoo kun muka yllättäen muistettiin joku asia, tätä en ole unohtanutkaan, jotenkin tuli nyt mieleen, nimittäin, kun joku aloittaa työnsä lapsena kirkkokunnan palveluksessa ja toimii kattavasti, kuorolaulun, tiistaiseuran ja kaiken tuuraajana, tekijänä, tulee vuodet täyteen palvelusta, ei tarvitse olla harmaahapsinen vanhus, voi olla nuori, nuorehko, -kiitos, virallisesti lämmittää, siksi ihmettelen erästä länsi-suomalaista seurakuntaa jossa ei mitenkään huomioitu häntä jota ilman kuluneet vuodet olisivat olleet hyvin erilaisia, olisiko niitä ollut? Hän on toiminnallaan rikastuttanut ortodoksista henkistä perintöä monella tapaa. Olin kyllä vähän ymmälläni.

PS.3 Uusi-Seelanti on jälleen mukana blogini katsojien joukossa, terveisiä ja onkohan siellä kevät, kuitenkin hyvää vuodenaikaa, blogini tilasto merkitsee katsojat maittain. lukijoitahan ei varmaan montaa ole, katsojat muodostuu kun hakukoneeseen kirjoittaa ulkomailla jonkun sanan , otetaan esimerkiksi Ranskankielen sana VOILA` niin heti haku suuntautuu sivuilleni koska otsikoissani esiintyy sana VOI, VOIHAN, VOI OLLA, VOITHAN, VOIPULLA ja jne, silmien eteen rävähtää satoja kuvia voipaketeista, pashasta jo kuvien katselu aiheuttaa kolesterolia ja ylipainoa.
(Voila`-Kas niin)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti