keskiviikko 5. lokakuuta 2016

MUOVIA ALKO KIERRÄTTÄÄ
H
aen aina Alkon Etiketti lehden kun muistan, lehti on ilmainen ja ihan luettava, on kuin käväisisi ulkomailla viinitarhoilla, tavernoissa, lehdessä hyviä ruokaohjeita, ym., nyt uudessa numerossa 3/2016 oli pieni juttu:

VIINIPUSSIEN KIERRÄTYSKAMPANJA SAI UUDEN ILMEEN

Katsoin mainosta, vain niin,
sitten katsoin uudelleen, alkoi suupieliä vetää hymyyn, -hanakäsilaukku, vastaan on tullut kahvipakettikasseja, mutta hanalla varustettu käsilaukku, hmm, valitettavasti vielä ei hanapakkauksia voi kierrättää täällä, itse sain idean, että otan talteen pussit ja täytän vedellä ja saan suuria kylmäkalleja, vaan ei onnistunut, ne mitä kokeilin hana ei ollut kierteillä joten ei voinut täyttää, eli edelleen vaan sekajätteisiin jos sitten tee käsilaukkua hanalla, miehille voisi olla viskitäytteinen salkkumalli, eikö?Samassa lehdessä esiteltiin uusi ekokassi, valmistukseen on käytetty kaksi kertaa kierrätettyä PET- pulloa. Säilyy muuten ikuisesti tai ainakin 1000 vuotta, tutkijat ovat erimieltä, joten kassi hyvä juttu muovin  uudelleen käytöstä.


Itse sain kesällä trenditietoiselta kirpputorilta oston yhteydessä tällaisen kassin joka on Alkon ja myös mielestäni kierrätettävä, kangasta se ei ole mielestäni. Pullot on vielä myymättä tsasounan hyväksi tarjousten perusteella.

Ps. Täällä oli eräänä iltana jäteyhtiön edustaja puhumassa jätteistä, ok, muovikierrätys oli uusi asia ja vieras, halusin sanoa myös ortodoksisen näkökulman asiaan,
eli,
kaikki tulee Jumalalta ja kaikki on hyvää, me emme vaan aina osaa käyttää saamaamme hyvää, mielestäni muovi on siis hyvää, käytämme sitä, emme enää kuole epähygieenisiin ruokiin vaan satoja miljoonia ihmisiä on pelastettu kun ruoka on pakattu muoviin.
Mutta, loppuun asti ei käyttöä ole osattu suunnitella tai ei ole haluttu, kyllä maailmaan muovia mahtuu, emme osaa käyttää saamaamme lahjaa.
Mutta, nyt olemme havainneet muovin väärän käytön seuraukset, on kehitetty kierrätystä joka vielä on haparoivaa, hyvä alku kuitenkin, minä ainakin haluan osallistua muovin kierrätykseen, ajatuksissa voi unelmoida pakkaamattomista tuotteista, kuten, irtomaito, irtovoi, irtokerma, irtoleipä, irtokala, irtokarkit ja tietenkin irtopullat ilman muovipakkauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti