tiistai 18. lokakuuta 2016

NYT TYTÖT,EI KUN POJAT, EI KUN
ANTEEKSI!


Olen pahoillani ja pyydän anteeksi, mutta kun teitä on niin paljon niin oletko hyvä ja katsot kalenterista nimesi, ethän loukkaannu kun tässä on mallina ( huom.vain malli) kalenterista jossa voi olla nimesi, minulla ei ollut ruotsinkielistä, saamen, romanien, luonto, eikä auto kalenteria joissa myös voi olla myös nimesi, tulikohan tämä nyt sinne röökihuoneeseenkin tiedoksi, ok.


Luin siis Ilta-Sanomista uudet ohjeet opetushallitukselta kouluihin, yritin etsiä opetushallituksen etusivulta myös tietoa, mutta siellä ei ollut mitään, joten en ole varma onko kyseessä niin sanottu uutisankka,
siis, tytöt ei ole tyttöjä ja pojat eivät ole poikia vaan sukupuolineutraalia opetusta saavia henkilöitä joita kutsutaan vain nimellä joka henkilöllä on.

Kuitenkin,
ohjeita annettiin myös uskonnon käsittelystä, tässä lainaus Ilta-Sanomista 18.10.2016

Uskonto

Oppaan mukaan uskonnon opetuksessa tarkastellaan monipuolisesti yksilöön, perheeseen, lähipiiriin ja yhteiskuntaan liittyviä sukupuoli- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä.

Opetuksessa käsitellään muun muassa lasten oikeuksia ja yksilön vastuuta itsestään ja muista. Lisäksi siinä harjoitellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä kannustetaan oppilaita esittämään itsenäisiä ja perusteltuja näkemyksiä.

Opetuksessa kannustetaan tarkastelemaan kouluyhteisöä, yhteiskuntaa ja koko maailmaa avoimesti ja kriittisesti. Valintoja pohditaan eettisten periaatteiden, myös sukupuolten tasa-arvon perustalta.Ihan oikeasti en ymmärtänyt tästä mitään, uskonto on varmaan muuttunut kouluaikojeni, onneksi en ole enää koululainen.

Toinen asia mikä tällä viikolla herätti tunteitani oli opettajan kohtelu, eikö kukaan kerro oppilaille miksi he ovat koulussa, onko pakko olla koulussa jos ei halua? tätäkään en ymmärrä, onneksi en ole opettaja.

Rauhoittaakseni sinua jonka nimeä tuskin tiedän laitan lopuksi ulkoilureitin varrella olleen kääpä kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti