lauantai 15. lokakuuta 2016

RAHAN HIMOA
T
ässä kirjoituksessa käsittelen ikonimaalarin ansaitsemaa tuloa muiden kautta.

Kuulun Kuvastoon ( visuaalisten alan taiteilijoiden tekijäoikeusyhdistys ry) ja jokaisesta työstäni pitää suorittaa korvaus jos työtä käyttää kaupallisesti, tämä ei tietenkään koske ikonia jota toinen ikonimaalari toistaa.

Aika ajoin tulee yhteydenottoja ikonien käytöstä painotuotteissa, mutta aina asia kaatuu kuvaston korvauksiin:

http://kuvasto.fi/hinnasto/

Oheisessa linkissä on kuvaston hinnat ja minimikorvaus esim. postikortin teettämisestä on 75 € ja tuotto esim. 1000 korttia ´a 2€ = korvaus minulle 75€  ja vielä 10% alvi ja vielä painokulut ja sitten miettiä mikä on maalarin osuus joka kuitenkin tekee työkseen tätä työtä, ei siis ole harrastelija ja työhön kuluu aikaa normaalina työaikana 8h päivässä noin viikon, kuukauden  , mallista riippuen, ikonieni hinnat ei ole päätähuimaavat joten kaikki lisätulo on suotavaa, mutta, tähän maalarin palkkioon kaikki kaatuu, kun voi käyttää ilmaisia ulkolaisia kuvia.

Ikonien käyttö painotuotteissa on palkitsevaa maalarille ja niin että korvataan ihan rahalla sen sijaan että käytetään ulkolaisia malleja joissa vielä teologisia virheitä, mutta joista ei tarvitse maksaa käyttöoikeuksia ja jossa painotuotetta suunnittelee henkilö jolla ei ole koulutusta ikonien käytöstä painotuotteista, ikonimaalarin pitää ehdottomasti olla mukana suunnittelussa ja tuotteen värisuunnittelussa, nyt en puhu siis ikonimaalauksen harrastajista.

Olen testamentannut maalausteni käyttöoikeudet jonka toivon aikaan tuovan tiliä perijälle.

Lukijani, et voi kuvitella kuinka paljon tällainen asia ärsyttää, olenko todella niin huono maalari ettei töistäni voi maksaa korvauksia?, vastaus: kokemukseni perusteella -kyllä.
 
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Ikonin väärinkäyttöön sain yhden viestin, en julkaise sitä tässä, mutta joskus, tai lähes aina kuulee vasta jälkeenpäin jolloin ei voi mitään ja kun korvaukset maalarille on niin pienet ei niitä tutkita jos maalari ei maksa esim. asianajajan maksuja, siksi kuvasto on hyvä ja antaa maalarille turvaan kuvien väärinkäytöksissä.

    VastaaPoista