lauantai 29. lokakuuta 2016

SUOMALAINEN ELOKUVA
M
mmmmmmmmmmm.V----...mmmmmmV____ V.mmmmmmmmmmmmmmmm,mmmmmmmmmmmmmm,V.....

Tässä suomalaisen elokuvan elävöittävät aloitus repliikit, olen siis kuulovammainen joten vika on vain minussa mutta tältä se tosissaan kuulostaa minusta, osaan jo lukea huulilta sanan joka alkaa veellä, sillähän täytetään tyhjät kohdat. Kukaan ei varmaan ole kuullut sanaa artikulaatio( toivottavasti on oikein kirjoitettu)
Lavastus on aina lastulevysänky jonka vieressä on viinapullo ja jotenkin siivous ympäristössä on unohtunut.
Päähenkilöt on siis siinä lastulevy sängyllä alasti tai aikovat riisua kaiken joka tapauksessa, on tietysti helpompaa kun ei päähenkilöt liiku huoneessa, pystyy yhdellä kameralla kuvaamaan.
Sivuhenkilö on aina kuollut ja makaa jossain, toiset sivuhenkilöt hoipertelee pitkin kivierämaata, mutisten jotain just siinä kohtaa keksimäänsä mantraa juoden samalla viinaa, sillä kirjoitettuja repliikkejähän ei ole,en sano Helsingissä koska minua on arvosteltu Helsingin vähättelystä.
Poliisi on siis se pahin joka todella mutisee koko elokuvan ajan, katsojat ja työkaverit miettii asiaa mitä poliisi yrittää sanoa. Suomalaiset elokuvathan ovat aina rikoselokuvia jossa näytetään ihan kaikki suolen mutkat, on oikeastaan unohtunut katsojan viihdyttäminen, en usko että kukaan tuollaista haluaa katsoa.
Äänitys on tehty niillä hyviksi todetuilla Suomi-filmin laitteilla 1700- luvulta.

Mitä ihmettä kun emme voita Oskareita!

Kelle elokuvia tehdään? Ei ainakaan katsojalle joka ei ole täysin masentunut ja joka ei halua velloa elämän pohjamudissa, arkipäivää on riittämiin ympärillä.

Voisiko ne heti suoraan tekstittää, sama koskee myös kotimaisia kuunnelmia radiossa, jotka ovat vielä niin outoja ettei niistä hurttikaan ymmärrä mitään.

Eikö voisi olla iloisia elokuvia joissa ei loukattaisi ketään, puhuttaisiin ääneen ja jos sänkyyn on mentävä voisi meiltä böndeltä kuvata auringon nousuja, kasvavaa heinää ym.

Onko sitten yhtään elokuvaa josta pidän, on, POSTIA PAPPI JAAKOBILLE, siinä on tarina joka kantaa koko elokuvan ajan, toinen on LIEKSA joka kertoo kuinka Lieksa on liian suuri , todella symbolinen, vaikuttava.


Tässä kuva Tulehmolta ennen kuin oli ikkuna asennettu, oli kuin valkokangas, kankaalla menossa upea suomalainen elokuva, jossa verkalleen virtaa Rumojoki, ihmisiä ei vielä näy kun repliikit ei ole valmiit, odotellaan.


Tässä kuva oman kotini ikkunaremontista, maisema oli kuin filmistä, suomalaisesta elokuvasta jossa ei tuntiin ole vielä tapahtunut mitään, odotin koko ajan hevosten vetämän reen saapumista verkalleen ostosreissulta Valtimon K- kaupan tarjouspäiviltä.

Miksi tämä vuodatus, eilen tuli iltapäivä lehtiin tv-sarjan salatut elämät kuvauksista joissa on hiekkarantakuvauksissa käytetty studio kuvaa, ihan hyvä ettei rahaa uhrata moiseen matkailuun, nauratti vain kun yleensä mennään meren rannalle on aurinkotuolit mereen päin, nyt daamit oli selkäpäin mereen, mitähän ne teki siellä, olisi voinut olla lähiön parvekkeella, dialogi kuitenkin kuulemma oli tärkein, mikä se oli jää ikuisesti arvoitukseksi.

Tässä kevennyksenä pari esimerkistä huonosta huumorin tajustani josta myös olen saanut palautetta, mutta tärkeintä on että minulla täällä yksinäisyydessä on iloa:

Joku vuosi sitten heräsin päikkäreiltä siihen kun kuului kolinaa, nousin, asetin kuulolaitteen, lähdin ulos, löysin syyn, talon toiselta puolelta nuori mies purki taloni seinää,- terve!
Terve! -tota noin, mää vaan jos et tiedä niin talon toisella puolella on jo ovi. Pelästyneen purkajan ilme oli paljon puhuva, onkohan väärä talo, nauratti.

 Ortodoksien pelastuspiste johon törmäsin kesällä kun vierailin Reposaarella Porin lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti