tiistai 31. tammikuuta 2017

DUHAISETAAATSIIIII APPELSIINIT
Kun palauduin kotiin iski heti nuha ja flunssa, tein lumitöitä ja ykskaks tuli tunne että en viitsi ja se oli siinä, kuumetta yskää, kaikkea, mutta sen verran toimintoja jäljellä että lisäilen tänne muisteluksia pohjois- Kyproksen matkalta,
ennen matkaa en tietenkään ollut perhtynyt asiaan kuten en minkäänlaisiin käyttöohjeisiin, ne luetaan jos on pakko, koska matka oli englanninkielinen oli vähän epävarma olo mistä on kysymys, niinpä kun opas kertoi että saavumme apostoli Barnabaksen kirkolle olin ihan lyöty,
AHTSII, sori,
ja vielä opas kertoi että apostoli Barnabas on haudattu tänne, minne, en muista paikkakuntaa, netistä katsoin jälkeenpäin että haudan päälle rakennettu mauseleumi on 1950 luvulta, kävin haudassa joka oli kaivettu kallioon.


Apostoli Barnabaksen mauseleumi


Tässä apostolin hauta, nostin kuvan pystyyn että ikonimaalari näkee kasvot paremmin.


Tässä koko hauta näkyvissä.


Haudan yläpuolella oleva teksti, en tiedä mikä, olisikohan tropari eli ylistysveisu Barnabakselle?

Opasta ei tarvinnut kuunnella joten otin kuvia luostarin kirkosta. Kirkko oli myös ikonimuseo, otin kuvia jotka kiinnostivat minua.


Arkkienkeli Mikael, miksi on enkelin kuva poloksessa?


Herran edelläkävijän Johannes Kastajan mestaus.


Kristuksen taivaaseen astuminen, piilokuvasta en löytänyt kuin yksitoista apostolia, ulkonäöltäänkin olivat vähän vieraita.


Tämän ikonin sommittelu on raikas ja dramaattinen, ristiriitainen tuleviin tapahtumiin nähden.


Tämä oli upea, jos olisi ommeltu kankaalle sanottaisiin sitä pelenaksi, tämä on maalattu suporaan puulle ikonin alapuolelle ikonostaasiin.


Kunikaanovien oikealla puolella oli tämä koristemaalaus.

Otin kuvan myös nunnan haudasta, hauta on baari-kahvilan vieressä, katsoin netistä vanhoja kuvia ja huomasin että hauta ja ympäristö oli aiemmin hyvin hoidettu, nyt poljettu ruohot näkymättömiin kun jokainen turisti haluaa kuvan haudasta, kuten minä, en tajunnut asiaa ennen kuin kotona, olin välinpitämätön, kun ne muutkin, voisi hautaa silti hoitaa ja kunnostaa aidat. IKUINEN MUISTO HAUDATULLE!
Lisäsin vielä tämän ystäväni ottaman kuvan, roikuin tietysti aidalla saadakseni hyvän kuvan joten en tajunnut että alue olikin aidattu, vain haudan ympäristö oli hoitamaton, vasta nyt huomasin kukat pylväiden päässä,  kuinka paljon ihminen ei oikeasti näe tai näkee mitä haluaa, AHSIIIIIIIIIIIIII!, valitan, ihan oikeesti valitan.


Tässä loppukevennyskuva jota kukaan ei ymmärtänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti