sunnuntai 12. helmikuuta 2017

VALASKALASSA
M
itähän pyhä Joona sanoisi jos joutuisi tänä päivänä valaskalan vatsaan, lukisiko joutessaan kauppojen mainoksia muovikasseista tai mitähän touhuisi.


Tässä ikonissa kuvataan pyhä Joona valaskalan suussa, pyhän Joonan kädessä on kirjakäärö jossa teksti:

VAIN JUMALA VOI PELASTAA!

Totta, mutta pitää ihmisenkin tehdä jotain kun kerran pystyy, jollet vielä ymmärtänyt tätä trendiaihetta josta kerron, niin kerron että kirjoitan jälleen muovista, muovi on nyt kaikkien huulilla ja suurinta hottia maailmalla, jopa muotikenkiä, vaatteita ja muuta pientä tehdään meristä kerätystä muovista.

Ollessani pari kuukautta tuhoamassa otsonikerrosta taivaankannelta osui silmiini Hesarin pieni otsikko jossa kerrottiin että muovin keräys on epäonnistunut, oho, jotain pitää syyttää aina joten syytän jäteyhtiöitä jotka lähettelevät kotiin kauniita muoville painettuja lehtiä, mutta eivät pakkosyötä kuinka hyvä olisi kerätä muovia.

Viime viikolla ajautui valas rantaan täällä pohjolassa, valas kuoletettiin ja laiha valas oli täynnä muovikasseja, mitä voi ajatella, luin jutun iltapäivälehdestä ja kommentteja oli niin paljon, siis sata varmaankin, kaikki otti kantaa ohi asian ja jännää kukaan ei reagoinut kuinka jokainen voi huolehtia muovin kierrätyksestä.

Tänään luin että Kallavedestä löytynyt mikromuovia, ihan uskomatonta, vielä ei tiedetä onko muovia siirtynyt kaloihin ja ihan ohimennen oli maininta kuinka myös lyijyä löytyy kaukotuulien mukana, onkohan muovitkin kaukotuontia, eihän suomalainen roskaa.

Minä täällä köllöttelen ja mietin mihin sijoittaisin jätekuljetuksesta säästyneet rahat, hmm.   joihinkin silkkikukkiin tai hyvään ei alennus juhlamokkaan, kenties lyön ihan lössiksi ja ostan kaupallisia laskiaispullia,
mistä muka säästit?,
kierrätän kaiken ja kun ei ole muoviroskia niin seuraavan kerran roskikseni tyhjätään huhtikuussa, viimeksi tyhjätty marraskuussa, mieti, ennen neljän viikon välein.

Miksi et sinäkin kierrättäisi, syksyllä eräs sanoi joka oli myös alkanut keräämään ja kierrättämään muovia ettei ollut uskoa kuinka paljon muovia tulee ja kuinka sen voi käyttää uudelleen.

Laitan tähän loppuun vielä tämän ajatuksen, saamme kaiken Jumalalta ja kaikki on hyvää, myös muovi, muovi on pelastanut miljoonia ihmisiä kun on voitu pakata esim. elintarvikkeita hygieenisesti, ihminen ei vain ole osannut muuta kuin käyttää muovia väärin, ei ole mietitty loppuun asti käyttöä, nyt pikkuhiljaa aletaan opetella käyttöä ihan oikeasti, haluan olla mukana ja pitää osaltani Pohjois-Karjalaa puhtaana seuraaville sukupolville ja nauttia itsekin puhtaasta luonnosta, vedestä jopa kauniista muoviesineistä joita osaan nyt kierrättää ja olla luomassa uutta vanhasta.

On sunnuntai aamu, radiosta tulee luonto ohjelma kertoen kauniista maastamme, luonnostamme, olisikohan välillä syytä kertoa myös muovista, uskaltaakohan kukaan toimittaja vai pitääköhän kaikki olla vain kaunista ja hyvin, luonnossa, ihanne radiossa.

Lisäys Iltalehdestä:

http://www.iltalehti.fi/muoti/201702092200063672_mu.shtml


http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702122200069255_uu.shtml


Tämä on huippu, kolmas juttu muovista Iltalehdessä samana päivänä, mahtavaa


http://www.iltalehti.fi/asuminen/201702122200069282_an.shtmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti