perjantai 23. kesäkuuta 2017

JUHANNUSTAIKAA
Eilinen päivä meni ihastellessa uusia talvirenkaita, valmistaudun talveen, juhannukseen, jouluun, piti tänä vuonna ostaa uudet talvirenkaat kun edellisten renkaiden nastat jäi tieni nousukiitotiehen.Astuin ovesta maailmaan joka oli musta, synkkä kuin kulissi kotimaisesta elokuvasta, tosi vaikuttava, ihmettelin näkemääni enemmän kuin sitä mitä myyjä sanoi, luulin siis ostavani Nokian renkaat, mutta eilinen tarkastelu osoitti niiden olevan kiinalaisen yhtiön Kumhon valmistamat Amerikassa, näin ainakin tulkitsin merkintöjä, myyjällä oli niin kiire etten halunnut häntä vaivata amatöörimäisillä kysymyksillä.

Renkaiden yleisiä merkintöjä:

DOT - Department of Transportation (USA)
BP -tuotantolaitoksen koodi
M2 - mittakoodi
P711 - valinnainen koodi
4008 - valmistusviikko ja -vuosi, tässä tapauksessa vuoden 2012 viikko 20.


Tästä kohtaa  ymmärsin että renkaani oli tehty viikolla 20 vuonna 2012, siis onko ne vanhat, miten vanhuus  määritellään? en viitsinyt etsiä tietoa kun juhannus juhlatkin oli alkamassa.


Vuoren kuva osoittaa että renkaani sopivat talvikäyttöön, tosin en kyllä ole kesärenkaissa nähnyt nastoja.
Epäselväksi jäi vielä pyöriikö renkaani mihin päin, on kuulemma tärkeää että ovat oikein päin ja taas täytyy kyllä sanoa etten ole ajanut autoani renkaat lappeellaan.

Ja eilen kuulin että Porilaiset sanoo juhannuskoivuja meijuiksi, tarkistin, totta murresanakirja tuntee sanan, tänä vuonna meijut jää väliin, joskin kirjoitan niistä myöhemmin kun koivuihin tulee ensin lehdet.Tässä tämän aamun juhannusaaton lumitilanne, ai eikö? No kylmä on kuitenkin. Sain eilen lahjaksi Suomi 100 vuotta juhlasukat joten pitäisi pärjätä juhannus. Kiitos kutojalle.Vähä naurattaa, ymmärtäisin jos olisin kirjoittanut tämän juhannuspäivä aamulla, mutta kirjoitin juhannusaatto aamuna, sillä joka hetki olen korjannut kirjoitusvirheitä ja suomentanut itseäni, kuitenkin::::::

MUKAVAA JUHANNUSTA KAIKILLE, OLKAA KUNNOLLA JA AJELKAA VAROVASTI OTTAEN HUOMIOON HEINÄPELLOILLA KIRMAILEVAT TYYPIT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti