keskiviikko 30. elokuuta 2017

SADON SIUNAUS ERAKKOLASSA
P
itää välillä aina muistuttaa että erakkolan virallinen nimi on :
PYHITTÄJÄ STEFANOS TUNNUSTAJAN ERAKKOLA, muistopäivä 28.3
ja erakkolan pihassa oleva tsasouna on nimeltään :
KUNNIALLISEN JA ELÄVÄKSI TEKEVÄN RISTIN YLENTÄMISEN JA PYHÄN JOHANNES KRYSOSTOMOKSEN TSASOUNA muistopäivä 14.9

Tarina alkaa jo edellispäivänä silloin piti voivotella, että mitähän sitä taas tarjoaisi vieraille, sillä eilen oli Herran edelläkävijän Johannes Kastajan mestauspäivän muistopäivä joka on ankara paastopäivä ja voi oli kiellettyjen listalla. Menu selkiytyi naapurin tuodessa ison kesäkurpitsan, tarjolla oli siis kesäkurpitsa-kaali keitto ja kahvin kanssa erakkolan makea paistos omenalla ja mantelilla tällä kertaa.

Piti keksiä jotain kivaa ja pidän arvonnoista, joten nyt myös, mitä voitoksi, vanhoja huonekaluja, arabian astioita vai mitä.


Ajattelin ja hainkin kantarelleja, niistä melkein kaikki pitää, tässä kuvassa pienempi kasvualue, nyt saa vaihtaa väriä ja olla kateudesta harmaa jopa lilaan menevä.


Tässä sienet puhdistettuina, en tiedä miksi rasia näyttää vajaalta oli kuitenkin aivan täynnä, sieniä tuli paljon, mutta halusin ilahduttaa minulle juureksia tuonutta naapuria joten hän sai ilman arvontaa osansa, jokainen sai kirjoittaa nimensä lappuun ja italian Pisan kaupungista ostettu herrasmiehen olkihattu sai olla astiana, kunniavieras isä John sai nostaa voittajan ja mitä ihmettä hyvin sekoitetuista lapuista nosti voittajaksi ISÄ JOHNNN!!!Edellispäivänä naapuri toi myös porkkanoita, keltajuuria, punajuuria siunattavaksi ja vielä eilen minttua valtavan nipun josta jokainen sai kotiin oksia siunauksen jälkeen.


Itse kaivoin sankoihin istuttamani kolmen pestyn perunan sadon, kivasti tuli ja mikä ihmeellisintä siemenperunat oli ihan ok, en tiennytkään että ne kerätään ja käytetään uudelleen, siis ihmettelen kun jotkut ostelee joka vuosi uusia siemenperunoita.


Tässä satoa sieniä, kurttukaalia, lanttua, tomaattia, raparperia, minttua, porkkanoita, punajuuria, keltajuuria, tilliä.


Lantut on vielä purkeissa sen aikaa kun ehdin ne käsitellä pakkaseen, kiirettä ei ole.Eilen aamulla maailma oli kaunis, mutta kylmä, hakiessani perunat kasvupaikaltaan, piti palella, mutta nauttia maailman kauneudesta, hain myös unikkoja pyhän Johannes Kastajan muistolle vainajien muistelupöydälle.


Unikot kestävät vain hetken joten aina pitää olla valppaana jos haluaa nauttia niiden kauneudesta.


Sato siis siunattiin rukouksin ja veden vihmomisella, toimituksen suoritti isä Andrei ja isä John Nairobista, kaukaa oli vieraita kuten Suomen lapista ja Keniasta.

UUSI ASUKAS ERAKKOLAAN
Erakkola sai uuden asukkaan, pyhä Nikolaos muutti talooni, kiitos ikonin lahjoittajille.


Pyhä Nikolaos rukoile Kristusta puolestamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti