lauantai 14. lokakuuta 2017

IKONEJA KAUKAA
Sain luvan julkaista ikonien kuvat ikonimaalaus kurssilta  Kenian Nairobissa jossa kummipoikani oli opettamassa kuukauden, ihmeellistä, epätavallista, hyvää mieltä, sain kuulla matkan aikana lyhyistä puhelinsoitoista.
Ortodoksisen Filantropian ja Valamon luostarin tuella hän oli opettamassa jo toisen kerran, ei suomalaista tyyliä vaan tekniikkaa ja etsintää lähi -ikoneihin kuten suomessa lähiruoka, ihan ensimmäinen kuva jonka näin kertoi yhteisestä ruokailusta pienten koululaisten kanssa, kuva oli parasta lähetystyötä jonka olen koskaan nähnyt ja kuva teksti jossa hän kertoo kuinka oli -parasta ruokaseuraa ikinä.
Olen itse ollut koko aikuisikäni lähellä lähetystyötä, Porissa oli lähetysaktiivi Jukka Vuori joka kertoili asioista niin, että minäkin otin kummipojan ja maksoin hänen koulupukunsa ja 50 markkaa kuukaudessa kunnes oli suorittanut peruskoulun, nyt kun voisi ottaa taas kummilapsen ei tällaista toimintaa ole ortdoksisessa lähetystyössä.
Kummipoikani kanssa jutellessa oli hänellä uusi idea paikallisesti toteuttavaksi,  josta ei vielä kerrota, vasta keväällä, olen joka päivä esirukoillut hänen puolestaan matkan onnistumiseksi Jumalan kunniaksi, tänään hän palaa kotiin, mukanaan muistoja joita varmasti kuulemme jatkossa.

Sain luvan julkaista maalarin ikoni edessään, muokkasin maalarin kuitenkin pois, en käytä tässä blogissa ihmisten kuvia, vaikka tässä tapauksessa maalarilla on suuri merkitys ikonimaalauksen eteenpäin viemiseksi on ikoni kuitenkin tärkein.

Jokaisella on sama aihe eli Kristus Immanuel- Hän on kanssamme. Jokainen maalari on tehnyt tekstin omalla kielellään, murteellaan, ole hyvä:

 
 Monia armorikkaita vuosia opettajalle ja oppilaille ja teille jotka annoitte kummipojalleni mahdollisuuden viedä eteenpäin ikonien rakkaudellista maailmaa jota me kaipaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti