keskiviikko 1. marraskuuta 2017

KIITOS HYMY
Hymy Lahtinen on kuollut, hän oli Hymy lehden perustaja Urpo Lahtisen kanssa, ei, en ole koskaan tavannut häntä, mutta hänellä on ollut vaikutusta elämääni.
Sain juoksupojan paikan Rautatiekirjakaupan palvelukseen, työkaluni oli kolmipyöräinen polkupyörä jossa edessä oli tavaralava, työni alkoi kello seitsemän jolloin oli oltava pääpostissa hakemassa jaettavat lehdet lehtijakeluun jossa niitä jo odoteltiin.
Posti oli toisella puolella kaupunkia ja katu jota pitkin ajoin oli Yrjönkatu, mukulakivillä päällystetty, kaikki sujui mukavasti, kunnes tuli Hymy lehti, alussa, ok, taas yksi lisää, kuukausien kuluessa lehden myynti lisääntyi huimasti, lehti oli uudenlainen, kertoi skandaaleja, paljastuksia tunnetuista ihmisistä, lehdet oli 50 kappaleen nipuissa, pyörä oli kovilla kerran kuukaudessa kun raahasin lehdet jakeluun, toisinaan joku nippu iloisesti pomppi mukulakivillä  kunnes hajosi ja niitä sitten keräilin ja aika kului, päänsilitystä ei tullut koska lehteä odoteltiin.
Eräänä päivänä oli se tilanne etten enää jaksanut niitä tuoda kerralla ja kuvaan astui Porin pikatoimisto ja työni muuttui.
Kiitos Hymy, sain kokeilla uutta työtä ja elämä jatkui,
kevyet mullat sinulle.


Hymy lehden myötä muuttui lehtimaailma, haluttiin hömppää ja vanhat sai väistyä 1970- luvulla, kuvassa viimeiset numerot muutamista lehdistä jotka loppuivat, taustalla Uusi Suomi päivälehti, lehdessä oli viimeinen tupakkamainos koko sivun kokoisena, elettiin mittavien uudistusten aikaa nykyään ehkä ainoa oikea lehti on Pellervo, se ei ole silppusäkki vaan sisältää oikeita juttuja.


Tässä vielä yhden lehden eteen tehtyä työtä:

Minulla oli Porin Teljäntorin kauppakeskuksessa isot ikkunat joissa sain esitellä mitä halusin, tuli uusi lehti HOPEAPEILI, oli ihan luettava, jopa ihan asiaa, ikkunan somistus ei ollut helppoa koska piti olla aina uutta, tähän lainasin Kruunukalusteesta antiikkituolin, Ratsulan muotitavaratalosta mallinuken ja puvun, itse olin tehnyt hatun Mimmikerhon eli henkilökuntakerhon ranskalaisen illan muotinäytökseen, hattuja ei enää muuten käytetty, nyt oli pipoaika,
hm, lehti ei kantanut vaan loppui aika nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti