tiistai 28. marraskuuta 2017

MUSTA PERJANTAI
N
ukuin huonosti, mitä jännitin, jännitin lumisadetta koska autoni on kuin muovipulkka sillä erotuksella ettei kulje lumessa mihinkään, onneksi ei ollut lunta vielä metriäkään ja pääsin lähtemään kauppaan, kauppaan koska lauantaina olisi marrasmessut ja kyläyhdistys ja erakkola pitävät kahvilaa.
Olin tilannut ennakkoon laktoosittomat punaiset maidot ja laktoositonta voita, S-marketin esimies oli ostanut minulle mustasta pörssistä voita sillä Arla oli lopettanut laktoosittoman voin valmistuksen ja Valion vastaava maksaa enemmän kuin 18 karaatin kulta.
Keräsin kärryt täyteen ja sijoitin tuotteet kasalle hihnalle ja menin nostamaan tavaroita banaanilaatikkoon,
ONNEA HÄÄPARILLE! ai ei ollutkaan häät, ihan ensimmäisenä otin edullisen S- marketin riisipaketin ja kuinka ollakaan sen alareuna jäi hihnan väliin ja noin miljardi riisinjyvää lenteli pitkin kauppaa, olinko hiljaa, olin, kassa myös seurasi näytöstä henkeä pidätellen, sain suurimman osan kerättyä takaisin pakkaukseen loput jäi rahisemaan hihnan ja ketjujen väliin,
Maitoa? kolme koria, niinkai sitten, joo, ainoa tuote jota jäi kun olin keittänyt riisipuurot, kahvilassa kun osti kupin kahvia sai kaupan päälle koko litran kahvimaitoa, meillä ei nuukailla,
viimeinkin pääsin lähtemään Valtimotalolle.
Tulin muuten juuri sisälle kun kävin tarkistamassa yhden jutun. Ajelin siis Valtimotalolle kun kirjaston inva paikalta hyökkäsi auto kimppuuni, kuski ei katsonut minnekään vaan peruutti päin autoani, tajusin, löin kaasun pohjaan ja pääsin pois alta, vain takapuskuri kolahti, juuri kävin tarkistamassa sen sillä käänsin tapahtumapaikalla autoa niin että tarkistimme väärää puolta puskurista, et sillai,  kaikki  oli kuitenkin ok.
Loppupäivä kului paistellessa pakastettuja raakoja karjalan piirakoita ja niitä voidellessa, näin paastoaikana voin tuoksu on taivaallista, pullaa tuli myös paistettua ja puuroa keiteltyä.


Tässä uunini täynnä piirakoita, hyvin ja tasaisesti uuni paistaa.

Aamulla aikainen herätys ja seitsemäksi tapahtumapaikalle, pikkuhiljaa tuli muitakin, kylän tiimi, ilman heitä en pärjäisi, He toivat mukanaan leipomiaan sovittuja leivonnaisia, kaikki tiimin jäsenet ovat tehokkaita ja työ sujuu, meillä on aina posliinikupit ja lautaset ja tämä on valtava työ kun satoja kuppeja, lautasia kierrätetään, uutena oli keittiöön hankittu oikea ammattipesukone ja homma sujui.


Hyvältä näyttää kaikki muut on itsetehtyjä paitsi karjalan piirakat jotka sain tarjoushinnalla meijerin kaupasta.


Tässä kuvassa näkyy vasemmalla hinnasto, hinnat oli vuoden 2014 tasolla, kate laski vaikka raakaaineita kaupassa on halpuutettu, teimme siis myös hyväntekeväisyyttä ostajille, täällä böndellä täytyy miettiä myös ostovoimaa.


Juustomakkarat loppui kesken, ei montaakaan, otin niitä saman määrän kuin 2014

Tuotto oli odotettu, kahvilan vuokra oli noussut ja se myös laski katetta, mutta ilo oli kuitenkin suuri, oli iloisia ihmisiä ja meidän Rasimäen kyläsihteeri palkittiin hopeisella ansiomerkillä, hyvää palautetta tuli tuotteista, kunnanjohtaja Leena Mustonen kävi kiittämässä ja toi päivän vierailijan kirjailija Heikki Turusen tutustumaan meihin.
Kiitos kaikille talkoolaisille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti