maanantai 4. joulukuuta 2017

HOMMA KUSEE
H
yvä, ensimmäiset lukijat on jo pyörtyneet ja kannettu pois tietokoneen äärellä. (Otsikko tarkoittaa suomeksi, että asia menee pieleen, ei onnistu täysin.)
Ortodoksikirkon jäsenillä on paastoaika, jäljellä on vielä vajaa kolme viikkoa, ruokapaasto ei ole helppo, on niin vaikea luopua, juustosta, pullasta, suklaasta, mutta tavoite korvaa kaiken, mitään apua ei muilta saa koska paastosta ei saa puhua, ettei sortuisi ylpeyden syntiin.


Kattilat pölyttyvät, harmaa pöly peittää ne paastoajan.

Kuka voi sitten tukea paastoa jos ei siitä saa puhua, oikea osoite on kirkko ja seurakunta joka esimerkillään näyttää kuinka pitää toimia, kun pappi siunaa kirkkokahvit on se samalla merkki siitä että ruoka on paaston mukainen ja kirkon antaman ohjeen mukainen, seurakuntalaisen ei tarvitse sitä enää pohtia.
Tällä viikolla on itsenäisyyspäivä, normaalisti keskiviikko ja perjantai ovat paastopäiviä, mutta nyt itsenäisyyspäivä ja pyhän Nikolaoksen muistopäivä sattuu keskiviikoksi joten kirkko on keventänyt paastoa  niin että voi nauttia kalaa, muuten olisi vain kasvispäivä. Mukaan paaston aikaan voi tulla koska tahansa, pyhä Johannes Krysostomos pääsiäis saarnassa kirjoittaa kuinka viime hetkelläkin  voi tulla mukaan.
Kun paastosta ei saa puhua en kerro muille että, itse yritän loppuun asti houkutuksista huolimatta jottei homma kusisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti