torstai 4. tammikuuta 2018

SÄHK
Onnellista alkanutta vuotta sinulle!
Vuodenvaihde on kulutettu loppuun, vielä kuitenkin juhlakausi jatkuu 14.1 asti, silloin on Teofaniajuhlan ( Herramme Jeesuksen Kristuksen kaste) päätöspäivä ja alkavan suuren paaston odotus, on Sakkeuksen sunnuntai.
Vietin lumettoman joulun Porissa, matkalla sinne lahjoitin joululahjarahat valtiolle uusien kameroiden hankintaan, posti leikkaili ruohoja, nyt poliisit myy auto+sinä kuvia, ostin yhden pakolla.
Siskoni oli valmistellut joulun syötävät, unohtamatta livekalaa josta tosissaan pidän kerran vuodessa, sain sentään koristella ruokapöydän.


Pöydällä piti ehdottomasti olla yksi itämaan tietäjä, sopi hyvin mukaan.Oli sentään jotain annettavaa lahjaksi, saaja ilmeisesti piti koska joulupäivänä oli tilattava Valamon luostarista lampukka ja seinään olisi heti pitänyt asentaa ripustuskoukku, sen kielsin, lampukka saapui todella nopeasti ja asennus kävi ripeästi. Ikoni on aiheeltaan Suomi 100 vuotta, juhlavuodesta maalasin reunoille uusia häikäisevän kauniita valkoisia tulppaaneja joita Suomi sai lahjaksi Hollannista, Jumalanäidin neitsyyden merkkien kohdalle maalasin tulppaanit ja keskelle viisi ristinmuotoista hedettä? Aihe oli inspiroiva sillä itse pidän tulppaaneista, niiden historiasta ja eritoten mustan tulppaanin tarinasta jonka Dumas aikanaan kirjoitti, olen lukenut sen monesti ja aina on yhtä kiehtova kauneuden maailmasta.
Paluu oli yhdeksän tunnin aikana melkoista ajo-oppia säät vaihteli vesisateesta räntään, lumeen, onneksi kotona naapuri oli tehnyt lumityöt, tässä kuvia tämän hetken tilanteesta.


Tsasouna näkyy vielä ja sisäänkin pääsee.


Paviljonkin katolla on tällainen lumimuotoilija.


Lumimittari on tällä korkeudella, aika hauska, jalat jo vähän tutisee.


Nii sähk... poik... , ei koskaan ole ollut vastaavaa aikanani, sähköt on ollut poikki vähän väliä, tekstiviestejä on sähkölaitos lähetellyt joka päivä, lumitilanne Pohjois-Karjalassa ja eritoten Valtimolla on huolestuttava, ilmeisesti lumivahingot on huomattavia, itse heräsin eilen asiaan kun puhelimesta loppui virta akusta, jotain vielä muistan ja löysin tämän pienen akun ja siihen kuuluvan lisälaitteen jolla voi ladata puhelinta ja tietenkin pitää toiminnassa, kahvikeitintä, tietokonetta, pakastinta, stereoita, jouluvaloja, ihan siis viisi minuuttia, lohdullista, en ole irti maailmasta.
Tänään pitäisi pyrkiä lumen kimppuun jotta polku aukenisi saunalle, vesikopille ja puusuuliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti