lauantai 17. helmikuuta 2018

ÄITIYDEN KAUNEUS
Tulevan kesän ikoninäyttely Rasimäen erakkolan MAITOHUONE näyttelytilassa on nimeltään ÄITI.  Näyttely on 9-15. 7.2018 ja avoinna joka päivä 10-18.
Näyttelystä Maitohuoneen sivulta tarkemmin.

En tiedä onko muualla maailmassa kuin suomessa herättänyt pahennusta, siveettömyyttä, ahdistusta kuin julkisilla paikoilla imettävä äiti.
Julkisuuden naiset jotka pukeutuvat lähinnä silikoneihin eivät aiheuta mitään reaktioita, mutta imettävä äiti saa jopa eduskunnan sekaisin.


PYHÄ ANNA "MAIDOLLA RUOKKIVA". Ikonin on maalannut ikonimaalari Mari Zabyshnyi ja hän lahjoitti ikonin pysyväisesti MAITOHUONE näyttelytilaan.
Ikonin alkuperäinen versio löytyy pyhän Stefanoksen kirkon freskoista, maalattu 1200- luvulla."MAIDOLLA RUOKKIVA JUMALANÄITI" ikoni  on harvinainen suomessa,( tulevan näyttelyn
pääteema) häveliäisyytemme on varmaan rajoittanut aihetta, nykyään varmaan noi imetystouhut on korvattu kauramaidolla ja muumimukilla.

Miksi ikoni on syntynyt? toiset tutkijat ovat sitä mieltä että Luukkaan Evankeliumista (Luuk. 11:27) " Autuas se kohtu, joka on sinua kantanut! Autuaat ne rinnat, joita sinä olet imenyt! Muutama muu teksti kertoo asiasta ja muutama oletus tutkijoilta, varsinaista muistopäivää ei ikonille ole.

En osaa kuvata sanoin paastomatkaa jota Jumalanäiti käy seuratessaan Poikansa kulkua kohti elämänsä päätöstä, kuolemaa meidän puolestamme. Kuin äiti, seuratkaamme elämämme päämiehemme matkaa.


Kristus "Kunnian Kuningas" ikoni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti