tiistai 27. helmikuuta 2018

ERAKKOLAN FELONI
Sain tuliaisina Afrikasta kankaan joka oli vahabatiikkia, kankaasta syntyi idea.


Kangas kokonaisena. Kangas oli kuin luotu Rasimäen erakkolan tsasounan puvuksi sillä puvussa on arkipäivän keltaista ja sunnuntain vihreää, joten puku käy lähes aina.


Alareunassa valmistusmaa. Kun hankkii kankaita täytyy olla tietoinen sillä muovikankaita tuodaan myös kiinasta Afrikkaan jotka puvuiksi tehtynä ovat kuin muovipusseja, eivät hengitä kuten aito puuvilla batiikki.

Ompelija oli jo valmiina ja kaava, ei voinut tehdä kreikkalaismallista koska kangas ei riittänyt, pikkuhiljaa muotoutui feloni ja puuttuvat ristit, tähti ja napit tuotiin Kreetalta.

Nyt puku on valmis ja esillä Juuan kirjaston näyttelytilassa muiden tekstiilien mukana maaliskuun loppuun, näyttely on auki arkisin 10-18.


Kuvassa valkoinen alusstikari, vyö, hihat ja epitrakili

Epitrakiliä käytetään myös ilman alusstikaria hihojen kanssa.Kuvassa feloni edestä.


Feloni takaa.

Puku on todella onnistunut ja luonnon materiaalia, puvun suunnittelija ja ompelija on hienosti käyttänyt kuvioita, saaden puvusta rauhallisen, toivoisin näiden lisääntyvän keinokultaisten tilalle ja toivoisin Filatropian vievän idean Afrikkaan jossa tekijöitä riittää ja omasta perinteestä kumpuavaa kuviointia jota voi ideoida ortodoksisen perinteen kautta. Ehkä jonain päivänä voimme tilata pukuja sieltä ja ehkä myös nähdä siellä käytössä oman näköisiä Jumalanpalveluspukuja.

Kiitos kaikille jotka osallistuitte puvun saamiseksi tsasounaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti