maanantai 12. helmikuuta 2018

KATSE KAUNEUTEEN
L
uin viime viikolla uudelleen Serafim Seppälän Kirjoittaman kirjan
KAUNEUS JUMALAN KIELI

Kirjassa käytetyt lähteet ovat ajanlaskumme molemmin puolin, filosofeja ja varhaiskirkon ajattelijoita, mietin kelle he aikoinaan kirjoittivat, kuka heitä ymmärsi, oliko sivistystaso korkeampi silloin?
Jotta ymmärtäisin pitää minun luoda esimerkkejä kauneuden näkemisestä.


MUOVIKUKKA

Pelastin roskista nämä muovikukat, toiset pitävät niitä rumina.


SILKKIKUKAT

Kotini on täynnä silkkikukkia joita toiset pitävät rumina

Monta kertaa olen törmännyt ihmisiin jotka eivät voi sietää muovi- silkkikukkia, he eivät näe näitä kukkia kauniina kuten minä, näemme pinnan kauneuden tai rumuuden, mutta emme ota selvää näkyvän kauneuden taakse jolloin näkyy todellinen kauneus.
Asia vaatii vaivannäköä, kuvassa olevat muovikukat on todennäköinen lahjoitus ja sen myötä lahjoitus Jumalalle, on haluttu kauneuden säilyvän näkyvänä Jumalalle silloinkin kun kukaan ei ole niitä katsomassa. Aikanaan muovikukat olivat kalliimpia kuin oikeat. Muovikukat oli rakkauden osoitus rukouspaikan pyhille, jota et näe tarkasteltuna vain pintaa ja näkemällä vain muovin.

Silkkikukat olen hankkinut köyhyyttäni, silloin tällöin ostettu silkkikukka tuo pinnallisen kauneuden kotiini, mutta myös toisen näkymättömän kauneuden jota tuon ikonien pyhille.
Kirkoissa ei muovikukkia eikä silkkikukkia käytetä, sillä kukat ovat lahja Jumalalle ja silloin ostetaan eläviä kukkia.
Kun vihdoin kauneudesta jotain selviää minulle muovikukkien myötä, on se taustalla, takana rakkaus.


HYVÄÄ NELIKYMMENPÄIVÄISTÄ PAASTOA YSTÄVÄNI!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti