lauantai 24. maaliskuuta 2018

SUURI PAASTO ON PÄÄTTYNYT
Tänään on Lasaruksen lauantai ja pitkä 40 päivän paasto on loppunut, tänään saa syödä mätiä ja huomenna kalaa, maanantaina alkaa Suuri viikko joka on ankara paastoviikko päättyen pääsiäisyön Liturgiaan.

Tänään siunataan kirkossa virpovitsat, on ensimmäinen kerta elämässäni kun en pääse kirkkoon osallistuakseni virpovitsojen siunaukseen, on koko päivän satanut lunta, juuri äsken kävin pihalla katsomassa olisiko tie aurattu, ei ollut, ei ollut edes autojen jälkiä, en millään uskalla lähteä autollani jos vielä pääsisin Nurmekseen niin tuskin takaisin kotiin sen verran koko ajan sataa lunta, huomenna aamulla yritän uudelleen kun on palmusunnuntai ja vielä Neitseen Marian ilmestyspäivä.


Tänään luen klo 17 maallikkopalveluksena ehtoopalveluksen, virpovitsojen siunausrukouksen ja vihmon oksat pyhitetyllä vedellä, tänä vuonna näin, yhteinen rukous puuttuu, yhteisöllisyys jota jo kaipaa kun pitkä paasto on ohi.

Jokainen suuri paasto tuo mukanaan jotain opittavaa, tänä vuonna oli erityisesti Nooan lankeemus, sillä vaikka olisi kuinka hurskas, ei ihminen ole koskaan liian vanha langetakseen.
 ja toinen opetus tehtävämme on kantaa lähimmäistemme rikkomukset kuin ne olisi omiamme eikä jakaa niitä muille.
(Mooseksen ensimmäinen kirja 9 luku jakeet 20-29.LISÄYS
Löysin sanat sattumalta:
Levitä viittasi syntisen päälle ja peitä hänet. Jos et kykene ottamaan rangaistusta hänen puolestaan, pue yllesi edes paljastumisen häpeä, ettet antaisi hänen paljastua häpeäkseen."
(Pyhä Iisak Niniveläinen Kootut teokset s. 444-445)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti