sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

KRISTUS NOUSI KUOLLEISTA!
TOTISESTI NOUSI!
E
ilen illalla kun ajelin yön Jumalanpalvelukseen kuu loisti häikäisevän kirkkaasti koko matkan. Palvelus oli loistelias ja kukaan ei usko kuinka upea kuoro voi olla täällä, böndellä, nautittavaa kuten ruoka, monen näköistä oli tarjolla, viikolla hienovaraisesti kerroin emännälle josko voisi ajatella italiansalaattia ilman lihaa, nyt oli sellainen tunne että sellaista menisi kaupaksi, ja kuunneltu oli, salaatti oli hyvää, sain loput mukaani, väsyttää, pitkä paasto on takana ja vuoden 2018 juhlakausi voi alkaa.
Kerroin kahvipöydässä aprillipilan, joo, olin harkinnut ja miettinyt sen valmiiksi ja eikun heti joku sanoi että nyt on sitten aprillipäivä, ajattelin noni, nyt ei kukaan usko, kerroin kuitenkin pilan ja kaikki nyökyttelivät, kyllä, juuri noin se voi olla, pyh, pilasitte pilani, kukaan ei kyseenalaistanut tai ruvennut järmäämään asiasta, lauloimme ruokarukouksen ja kun kännyin kerroin pilani olevan pilan, olisittepa nähneet ilmeet. Onnistui kuitenkin.
En kerro mikä pila oli, ehkä joskus.


Tässä tämän vuoden siunattavat ruoat kirkossa, lyhdyssä oli pääsiäisvalo jonka toin kotiin, uutta oli kaksi pashaa tänä vuonna, sillä kokeilin maraschino pashaa, ainakaan nyt aamulla ei maistunut mitenkään erikoiselta.
Taustalla näkyy jonkun muun pasha, oli kyllä liian hyvän näköinen, vertailua tehdään aina, ei ollut edes muovikassia että olisi voinut vähän peitellä piiloon.
Kyllä muuten vähän huvitti sillä kun kirkkoherra vihmoi pyhitetyllä vedellä pashat ja kulitsat lyhty sihahti tulisesti, siinä pahat henget sai kyytiä ja pääsiäisvalo on aitoa valoa. Liekki tuodaan muuten tasan kello 24 kirkkosalin puolelle joka on pimeä, valo jaetaan kaikille joilla on tuohus-kynttilä kädessä ja sitten vasta lähdetään kokemaan ristisaatolla Kristuksen ylösnousemusta, juuri tämän valon toin kotiin lyhdyssä lampukkaan joka palaa ainakin tämän kirkkaan viikon yötä päivää.

Nyt pääsiäisen juhlakausi kestää yhtä kauan kuin kesti paasto eli 40 päivää, riemuitaan tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti