perjantai 20. huhtikuuta 2018

MUOVINEN TERVEYS
E
ilen oli meikäläisellä vuoden terveystulosten julkistustilaisuus, ehei, en kerro vaikka nykyisin pitäisi avautua terveydestä, muoviakaan ei lisätty mihinkään.

Olin valmistautunut huolella päivään ja lähinnä siihen että kun olin saanut rahaa piti apteekista hakea lääkkeitä, nyt ei oltaisi köyhiä eikä kipeitä, parasta tiskiin, apua, maksaaks nää ihan tosi näin paljon?, mihin on hävinnyt hyvinvointi yhteiskunnan ilmaisuus, apua, terveydenhoitajakin maksaa 12 euroa, ihan oikeesti kun pörrää päivän terveyskeskuksen ja apteekin kulmilla on rahat mennyt ja palaat kotiin taas köyhänä ja sairaana, mutta onpa kuitenkin kassillinen lääkkeitä, niillä voi korvata osan viikon ruuista.
Ei, tämä ei ollut asiani vaan se mihin olin valmistautunut, eli mikä kauppa jakaa ilmaisia muovikasseja?------------------------------mieti--------------------------------------------------------------------
vastaus, apteekki, ihan pieniä suloisia joita käytän matkoilla kostean pesusienen suojana matkalaukussa,
eilen siis oli apteekki käynti ja aioin puhua ja saada farmaseutin nyyhkimään muovikassiensa äärellä menetettyä kalakantaa järvissämme, kalojen syötyä apteekin muovikasseja.
Siis, aina kun yritän olla osallistuva, opettavainen, en saa olla sitä, eilenkin kun juuri aloitin esitelmän muovikasseista, huomasin farmaseutin takana valtavan kasan paperikasseja, mää e, siis, - joo, meillä on nyt nämä paperikassit käytössä kun muovista on tullut ongelma joka on vasta tiedostettu julkisesti.
Olin sanaton, saanko yhden?


Tässä uusi valaistunut apteekin paperikassi.


Tässä historiaa, ennen vanhaan kaikkeen lääkintään käytettiin Kamferitippoja, meillä kotona oli aina tippoja, oli kuume, ripuli, ummetus, mikä tahansa, tiputettiin sokeripalaan Kamferitippoja, mmmm, sokeri oli hyvää ja taudit katosi. En löytänyt sokeripaloja joten stevia sokerijauhe saa korvata sen kunhan kukaan ei tukehdu siihen, paitsi tietysti Kamferi auttaa, pulloista näkyvä apteekin nimi sai mietityttämään ja muistihan, Vanhakoivistolla oli Peltosen kaupan seinänaapurina Kirkko- apteekin lääkevarasto eli kun kävi Peltosella ostamassa maailman parhaita leivitettyjä Wieninleikkeitä saattoi seuraavasta ovesta käydä ostamassa Mini-Malia- laihdutuslääkettä jota yleensä syötiin kermamunkin välissä.

Lisäys, tänään luettua:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/muovipussien-kysynnan-vaheneminen-pakotti-vahentamaan-tyontekijoita-muovipussitehtaalla--tuntuu-epareilulta/fs85Rce7?ref=iltalehti:0eae&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=2.177083943.323454326.1524206323-1732214866.1524206323


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti