tiistai 1. toukokuuta 2018

HAUSKAA VAPPUA 2018!
Tänään vietetään suomalaisen työn juhlaa, juhla on uskonnoton, viime viikolla mietin kun olin matkalla kauppaan miten kristityn pitäisi suhtautua tähän vapun viettoon ja suomalaisen työn juhlaan.
Aloin tarkkailla asiaa, kauppaan saavuttuani lähes kompastuin simapullo lavaan, munkit vyöryivät irtopulla kaapissa (sorruin ostamaan vain yhden), vaan leipää ei ollut!!!, varovasti kyselin, -tulee iltapäivällä, munkkeja on, siis ei leipää, ihan kuin kristittyjen juhlissa pashaa ja mämmiä on ,mutta ei leipää, nyt tää jumiutui tähän leipään, mennään eteenpäin.
Eilen radio Yle 1 oli huomioinut vapun ja tuutin täydeltä torvimusiikkia, kevätlauluja, on se kumma kun ei kevät lauluja voi soittaa kuin vappuna ja se ruottalaine Belman, sen saisi jo kipata takaisin ruottii, kymmenen minuuttia samaa virttä jota hyvin harva ymmärtää, onneksi tv:n puolella ollaan ihan kuin aina, ei mitään juhliin viittaavaa isä Matteo tuli ajallaan ja taas yksi rikos on selvitetty, eli tässä kohtaa kristittyjen juhlat ja uskonnottomien juhlat kohtaavat, kumpaakaan ei noteerata.


Olin illalla aika pettynyt kun ei satanut lunta, kuinka käy vapputerveiseni, ne perinteiset, rullailtuani rullaverhot ylös oli näky sykähdyttävä, lunta oli satanut, heti ulos kuvaamaan vapputervehdystä.

Loppukantaattina mietin, työläisperheen kakarana on vapun muistot talletettu niin etten voi olla iloitsematta vapusta ja kuten uskonnoton voi viettää kristillisiä juhlia voi kristitty viettää vappua, työn juhlaa.

HAUSKAA VAPPUA!


Huomasin aamulla, täältäkin oli lähdetty vappumarssille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti