maanantai 4. kesäkuuta 2018

KYLVÖN SIUNAUS 2018
Lauantaina vihdoin voin pitää kylvön siunauksen.


Kevät on ollut eriskummallinen, kun sain kolattua viimeisen lumen kasan huipulle oli kääntyessäni takanani kesä, kesä on jatkunut jo monta viikkoa ja olen istutellut ohjeiden vastaisesti kaikennäköistä, virallinen istutuspäivä on kymmenes kesäkuuta johon mennessä hallat pitäisi olla ohi, mutta en voinut hillitä enää kun koko ajan kuitenkin mielessä viime kesä jota ei ollutkaan.


Kasviperäkärryni siirrettiin aurinkoisempaan paikkaan, samoin ikonikatos, kun kylvö siunataan, vihmotaan pyhitetyllä vedellä maa ja luetaan alkurukoukset ja varsinainen kylvörukous, kylvön siunauksen voi suorittaa myös maallikko, rukous on sama;


Mitä sitten istutin, istutin sipulia jotka kauhukseni ovat pursuneet jo tosi suuriksi.


Viime vuonna kasvatin vesiruohoa runsaasti, nyt ajattelin vähentää tuotantoa ja peitin kuorikatteella , ensimmäisen laatikon mokasin, laitoin katteen ja vasta sitten istutin, osa sipuleista ei osunut multaan, toinen laatikko onnistui, istutin ensin ja vasta sitten katoin.


Kahdessa laatikossa on kurpitsaa ja avomaa kurkkua, sain ne esikasvatettuna ja totta kai nyt erottaisin kumpi on kumpi, kumpikin oli kampi eli katsotaan mitä tulee, molemmissa on samanlaiset lehdet.Tomaatit ovat tsasounan katoksen alla, taimia on kuusi ja erilaisia, laitoin heti isot tukipuut, ettei tarvitse sitten myöhemmin survoa niitä taimien joukkoon.


Sain myös basilikan siemeniä, ne on myös tsasounan katoksen alla, basilikaa tarvitaan Ristin juhliin koristeeksi, toisessa astiassa on punaista ja toisessa vihreää lajiketta.


Kaivon kannelle tulee niittykasveja, hyvällä alulla ovat.
Tosi kuivaa kautta eletään vaikka lunta oli runsaasti, kaivossa vettä muodostuu joka kolmaspäivä, säännösteltävä on, ajattelin jo soittaa hätänumeroon josko palokunta tulisi kastelemaan omenapuut, mutta hillitsin itseni ja erakkola on nyt luonnon armoilla.


Pottuja löytyy parista eri kohtaa, on ämpärilajiketta ja toisaalla on muoviastia lajia, katsotaan mitä tulee, viime vuonna potut melkein hukkuivat.


Sain keväällä samettiruusun taimia 48 kappaletta, niitä hoivasin ja istutin rahkapurkkeihin, nyt ne on lopullisessa sijoituspaikassa, seurana on lapin orvokkia jota myös sain, ovat toistaiseksi muovin alla, koska vielä voi tulla pakkasia.

Orvokki oli innostunut asettumaan suoraan keskelle tietä, siirsin sen ruukkuun, katsotaan menestyykö.

Ai niin, istutin myös kärryyn tilliä, isolehtistä persiljaa ja pinaattia ja katoin hyvin kuorikatteella, epävarmaa on jaksaako ne ponnistella kuorikatteen läpi, mutta on sitten ainakin siistit istutuslaatikot jos eivät tule kuorikatteen läpi.

Nyt vain odotellaan, kukkien kauneutta, pursuilevaa satoa, kohtuullisesti vettä ja S- Marketin pakastealtaan täyttämistä uusilla satokauden tuotteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti