perjantai 1. kesäkuuta 2018

LEPPÄKERTTU
Tarina alkaa vuoden 2009 marrasmessuista jotka pidettiin Valtimolla, messuilla oli ITE-taiteilija Aimo Rajasalon tekemä Leppäkerttu veistos, minusta se oli tosi huvittava ja tykkäsin siitä, veistos painoi tuhottomasti ja olin huonossa hapessa eli jotenkin sairas, joten veistos jäi.
Mutta kuinka ollakaan Rasimäen kylätoimikunta oli hankkinut sen minulle ja lahjoitti sen erakkolaan ja vielä, itse taiteilija lahjoitti veistoksesta saadut tulot Tulehmo hankkeeseen joka on toteutunut.

 
Jopa Ylä-Karjala lehti teki leppäkertusta jutun, ihan etusivulla näet vasemmassa yläkulmassa leppäkertun.

Aikaa on kulunut, veistos on ollut ulkona koko ajan, kerran sen olen maalannut. Viime talvi oli rankka myös leppäkertulle ja valtava ylipaino luhisti jalat pois alta, toinen silmä oli myös pudonnut kun oli oksa lähtenyt alta.

Ilman apua yksin ei kukaan saa mitään aikaiseksi joten Ratilaisen Timo tuli avuksi nostelemaan leppäkerttua työpöydälle, Timo teki myös alustan ja jalat metallista, jalat olin jo kiinnittänyt kerran, mutta nyt tehtiin niin että kestää, korjasin silmän pohjan ja maalasin uudelleen, sitä ihmettelen kun kiersin leppäkerttua, totta, leppäkerttu on kuusi täpläinen, eilen nostettiin oikealle paikalleen omenatarhan portin pieleen, estämään itikoiden menoa tarhalle.

Veistoksen tehnyt Aimo Rajasalo on siirtynyt jo tuonilmaisiin (1943-2012), ikuinen muisto hänelle, muistot elävät.


Tässä ollaan restauroituna entistä ehompana ja raikkaana. Leppäkertun vartalo on yhdestä puusta joten painoa löytyy edelleen vaikka on ollut jo vuosia ulkona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti