perjantai 10. elokuuta 2018

PAALASMAAN
PYHÄN HERMAN ALASKALAISEN TSASOUNAN 10-VUOTIS JUHLA
Eilen oli odotettu Paalasmaan tsasounan 10- vuotisjuhla. Aamulla Pielinen lainehti tuulisesti, lautalla menoa ei se haitannut, lauttamatka on joka vuosi suuri elämys veden lähellä asuneelle.Mitä voi kertoa juhlasta, paljon oli vieraita, vedenpyhitystä säesti Pielisen aaltojen paluu rantaan. Palvelus sujui sutjakkaasti jonka jälkeen siirryimme ruokailuun ja praasniekka ohjelman pariin, jokainen kokee asiat omalla tavalla, en halua hehkuttaa mitään erikseen, mieleen jäi oman aikani musiikkiesitys jonka kesäistä viipyilevää tunnelmaa voi kokea vain Pohjois-Karjalassa, tässä laulun esittää Kauko Käyhkö, -Suviserenadi:

https://www.youtube.com/watch?v=CUCuyJXGdmY


Juhlat on juhlittu, tuulen tuivertamat liinat kerätty pois, penkit käännetty ja pöydät pakattu, matka arkeen alkaa, vietin hetken suloista ortodoksista yhteisöllistä päivää, sain jutella myös valvojani, mesenaattini kanssa, muut eivät pöytään uskaltautuneet, ennen kuin päävieras oli lähdössä silloin asiaa löytyi monelta.

En muista olisiko laulettu monia armorikkaita vuosia, mutta niitä paljon Paalasmaan tsasounalle ja tsasounan hoitajille Leenalle ja Pentille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti