perjantai 7. syyskuuta 2018


AAMUNKOITTO LEHTI JA LUOMAKUNNAN PÄIVÄ

Palaan vielä päivään luonnon puolesta joka on joka vuosi 1.9, päivää on vietetty vuodesta 1989.
Aamunkoitto lehti joka tuli jälkikäteen on paneutunut asiaan sanahelinän muodossa jota eri kirjoittajat tuovat esiin, tuovat esiin mitä?

Rasimäen erakkolassa kuultiin ensi kerran suomeksi luomakunnan Jumalanpalvelustekstejä joita en ole kuullutkaan olevan olemassa, pastori Tuomas Kallonen tuo kohteliaasti esiin josko ensi vuodeksi saataisiin käännettyä tämä palvelus, mitä mietit, käännä itse, jokainen ortodoksipappi osaa kieliä joten ongelmia ei pitäisi olla, tee se! Rahoitus julkaisuun löytyy varmasti.
Englanninkielisenä palvelus löytyy ekumeenisen patriarkaatin sivuilta: www.goarch.org/-/vesper-for-the-preservation-of-creation

Yleisen sanahelinän soidessa korvissani mietin eikö ortodoksi joka uskoo kirkon oppeihin voi muuta kuin rukoilla ja olla muuten piittaamaton luomakunnan tilassa, kyllä voi ja pitää voida.


Laskeutuuko sumu, pimeys luomakunnan päälle välinpitämättömyyteni vuoksi?


VOIKO POISTUA LUONNOSTA?

Voinko sulkea oven , olla huomaamatta mitä luonnossa tapahtuu tai miten tuhlaavasti toimin? Mitä tapahtuisi jos luontoa ei olisi, jos ei olisi suurta rakkautta, kauneuteen, luontoon.


Voiko ovi olla raollaan, ei voi, alkaa olla se hetki että ovi on kiinni tai auki, riippuu sinusta, usein kuulen etten minä voi mitään, yksittäinen ihminen ei voi mitään, meitä on 7 miljardia, mitäs meinaat eikö yksilö voi mitään?


Kun kulutamme luonnonvarat loppuun, suljemme oven, ei minun aikanani, ehkei, onko synti ajatella noin, mieti?


Olen huolestunut, ihan lähiystävistäni tuskin kukaan kierrättää mitään, vaikka lähes kaikelle on valtio antanut mahdollisuuden kierrätykseen, lasi, paperi, muovi, kartonki, metalli ja paljon muuta, sekajäte ei ole ratkaisu, jos jäte vain poltetaan ei se ole luonnon säästämistä. Ortodoksina haluan olla esimerkkinä ja kierrättää kaiken koska se on helppoa ja antaa rauhan omalletunnolleni, rahalla sitä en voi korvata.
Lähiruokaa löytyy metsistä, tänä syksynäkin metsät on vielä täynnä vaikka mitä syötävää, hae, tuo heille jotka eivät pääse metsään.
Tee jotain, olemme vähentäneet jo muovikassien käyttöä, mutta en ole kuullut että joku olisi ommellut ilmaisia kauppakasseja jätekankaista, ole sinä se joka omistat ompelukoneen, tee kasseja joululahjaksi, voimme tehdä vaikka mitä.
Ei ole aikaa vastaat,- totta, ei olekaan!


Pöytä on tyhjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti