torstai 27. syyskuuta 2018

ERAKKOLAAN ON ASENNETTU
AURINKOVOIMALA


Puhelin soi,- Pohjolan Energiasta päivää, -joo, en osta mitään, -olisin puhunut aurinkoenergiasta, -no kerro, myyjä ei myynyt kiihkeästi minuutissa voimalaa, vaan keskusteli kanssani ja lopuksi sovittiin että edustaja voi tulla käymään vaikka en ostaisikaan.

10.8 2018
Edustaja tuli, puhuttiin, kyselin, olen ollut kiinnostunut vuosia aurinkoenergiasta, vanhuus tulee ja tulee aika jolloin en jaksa puilla lämmittää, silloin sähkölämmitys on paikallaan ja on aika kokea kuinka paljon voin säästää, varsinkin kun eläke ei muutu, mutta hinnat nousevat, aina laitteet liian kalliita, huonoja, ei aurinkoa, mutta ajattelin jos odotan, ehdin kuolla ennen kuin laitteet halpenevat ja ovat punaisilla lapuilla.


 -joo mä ostan jos pankkini antaa lainaa, laiteyhtiön lainaa en huolinut, lupasin soitella.


17.8.2018
Pankkini oli myötämielinen ja lainasi , joten soitin edustajalle ja nyt lopullisesti käytiin läpi mitä olin hankkimassa.


Rahasta puhuttiin myös ja allekirjoitin sopimuksen.


Siinä koko lasti odottamassa asentajia.

18.9.2018
Asentajat saapuivat, aikaa kului kaikkiaan noin viisi tuntia kun kaikki oli paikoillaan.


Paikan olin tyhjännyt, seinässä näkyy vuosikymmenien elämä, sillä keittiötä en ole uusinut mitenkään.


Jonkun laitteen joku merkki, näyttää hienolta.


Asentajat siivosivat jälkensä, olin ihan nolo, kylmäänyite siivoo, mut ei.


Ulkona oli johtojen, kiinnikkeiden laittoa rivakasti.


Tässä paneeli menossa paikalleen.


Siistii, ei paljon huomaa.


Tässä voimala odottaa Pohjois-Karjalan sähkön mittarin vaihtoa.

21.9.2018
Soitto Pohjois-Karjalan sähköstä, asiana mittarin vaihto, sopimus ym. ymmärsin että mittaritaulu vaihdetaan ja iloitsin suuresti että voisin heittää sulakkeet kierrätykseen ja vain napsautella uudelleen sähköt päälle katkaisijasta kun jännittyvät, oli puhetta jotain kaksisuuntaisesta mittarista, mielenkiinnolla odotin tätä ihmettä.

27.9.2018
Nyt tullaan, nimittäin Pohjois-Karjalan sähköstä. Onpa pieni mittaritaulu, - joo, nyt vasta tajusin, minähän myyn sähköä ja ostan samalla joten vanha mittari ei käy ja koko mittaritaulun vaihto on sähköliikkeen hommia joten unohdetaan se.


Tässä pimeyden vallitessa tapahtuu mittarin vaihto kaksisuuntaiseksi.


Tästä taulusta näkee kaiken ja myyntiä tietenkin joka hetki.

Kaikki on nyt paikoillaan, laskua vain odottelen, siihenkin on varattu aikaa. Oliko kallis, oli kalliimpi kuin villasukat, mutta ehkä pitkäikäisemmät, seuraan herkeämättä mitä tapahtuu ja sovittiin että keväällä joskus toukokuulla Pohjolan Energian väki voi pitää esittelypäivän erakkolassa, katotaan ny, en tilaa vielä ulkomaan matkaa, odotan kuitenkin saamisen puolella oloa laskujen suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti