maanantai 11. helmikuuta 2019

ENERGIAA
Tylsää, ei viitsi edes kertoa talvesta kun kaikilla on nykyään talvi. Koko talvi on mennyt lukiessa historiaa joka tässä iässä sisältää vähintään kolme kertaa saman asian lukemisen ja tarkkana pitää olla, että onko lukenut jo kirjan kun vaikuttaa tutulta.
Tänään aamulla rullasin rullaverhon vähän niiku maanantaituulella,- tänään en tee mitään, odotan loppuviikkoa, kuitenkin ulkona oli jotain outoa kun katsoin paikallisen säätilan.


Olin kyllä havannoinut että ilma oli lämmennyt ulkona, mutta mitä, yleensä huopakatolta lumi ei valu alas vaan arvokkaasti sulaa itsekseen, nyt selvästi lumi tullut katolta alas, välähti, kappas vaan.


Kyllä, kyllä, aurinkovoimalani oli herännyt talviunesta, tervetuloa takaisin, jälleen virtaa sähköä talooni ja voin sytyttää jo toisenkin 3 w lampun päivän pimetessä.


Piti ihan mennä ulos katsomaan mitä katolla näkyy, ilma oli harmaa, hiljalleen tippui lunta, räntää, vaan aurinkovoimalan elementit olivat puhtaat ja toivat kevättä talooni.
Nyt piti isekin piristyä ja lapioida suulin katolta kulkureitin päälle tippuneet lumet, voi sitä huohotusta, hikoilua, koko talven kuanat poistui keuhkoista ja huomasin jopa saunani pyrkivän Kajaaniin sirosti kumartaen taloon päin,
mutta, vielä ei saa kevät tulla, on monta hauskaa talvijuttua edessä kuten kylämme laskiaisrieha kasvishernesoppineen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti