perjantai 22. toukokuuta 2020

OHI ON
Jokainen tv-sarja, elokuva ei ole mitään jos ei nyt tämän hetken muodin mukaisesti sisällä useita ottoja Shakespearen näytelmistä, siis, tunnen paremmin nimellä Seikspiiri, nyt siis ensimmäisten joukossa löytyy myös blogistani.


Mietin monta päivää onko minulla mitään Seikspiirin tuotantoa, on, näytelmä -Loppiaisaatto, kirjaseni on vuodelta 1919 ja on P. Cajanderin suomennos, joskin toinen painos johon on kieltä uudistettu, ihan turhaan, esim. sydämmeni, on otettu toinen ämmä pois, nykyään jos vähänkin lukee lehtiä niin huomaa että sydämmeen sopii kaksikin enmää.

Joka tapauksessa näytelmä on runomuotoinen vuorosanoittain, tosi hankalaa kun henkilöt on lyhennetty kuten joku on Vio, joku Hert, niin, kukahan puhuu.
Näytelmä ei sovi bloginiini kielen käytön suhteen enkä voi lainata kuin lopun:

Nar. laulaa, kuka lienee.

Jo kauan on maailma mennyt menoaan
Satehessa ja tuulessa, hei,
ja näytelmän on loppu, ja hyvästi nyt vaan;
Näin huvitamme teitä jokka päivä.


VAPAUTUS
No niin, nyt blogi on ykköslaatua rihkamien joukossa.
Asiani kuitenkin oli kun viime viikolla hallitus antoi korona tiedoituksen,- Hallitus vapauttaa yli -70 vuotiaat, kloks, radio kiinni, tv sammuksiin, nuttu päälle, rollaattorista pölyt, ei mitään pyyhitä nyt on kiire,
kylässämme alkoi autojen kelkkojen, rollaattorien, sähköpolkulautojen rynnistys, ovikellot pirisi, puhelimet pärähtelivät, joo me ollaan oven takana, onko kahvi kuumaa, miitä?, entä turvavälit??, onhan pöytä välissä,
EI, nyt kyllä menkää kotiinne, mistä nyt tuollaista olette saaneet päähänne?, radiossa sanottiin että hallitus vapauttaa eläkeläiset, jus joo, sanoivat  -EHKÄ ENSI KUUSSA! olisitte kuunnelleet loppuun.
Sama jatkui koko päivän, kun soittelin tutuille, nenääni tulvi juhlamokan tuoksu, täydellä hinnalla ostettu ja kova pulina taustalla, - ni, teillä on vieraita, vai? joo, ei meillä kellään ole koronaa.
Vertauskuvallisesti vedin puhelimen töpselin seinästä ja rauhoituin Anni Polvan seurassa joka ei nyt antanut vinkkiä mihinkään rauhoittavaan, sillä Anni on naisten vastine miesten mituu kampanjalle, voi meitä mies parkoja.
Kuitenkin, olen ahdistunut, tunnen itseni herkäksi liköörikonvehdiksi ja muut jakoavaimiksi jotka leuat ammollaan kailottavat ja työntävät korona pilveä


OHI ON!
Ohi on juhlat, eilen oli Helatorstai, Helatorstai aattona oli pääsiäiskauden päätös, onneksi, en olisi enää jaksanut syödä pashaa ja kulitsaa, Helatorstai on siis Herran taivaaseenastumisen juhla.
Ja kuten sopii juhlan henkeen oli minunkin lähdettävä esikaupunkimme kaupalliseen keskukseen asioille jossa en ole käynyt kahteen kuukauteen, en tietenkään kauppaan.
Minun eräs ystäväni ei tee mitään viikolla, mutta kun tulee pyhä, auta armias sitä energiaa joka menee ohi vain tekemällä kaikki työt, jos vahingossa soitan on just nyt niin kiire ettei ehdi jutella ja mitä ihmettä, multakuormaa ei saa pyhänä, ja roskia ei haeta, on se kumma, ei kannata hänelle puhua pyhästä ja sen pyhittämisestä olemalla tekemättä mitään, hän ei kuitenkaan ole ateisti.
Nyt siis tunnustan, eilen lähdin liikkeelle, se vaati kyllä voimia, oli hermostuttava tunne, enhän ollut nähnyt ketään pariin kuukauteen,.
Hain polttoainetta, huoltoasema oli kiinni, tai, luulen oli niin pimeän näköinen, jotain lappuja ikkunat täynnä, ajoin edelleen kaupan ohi, piha täynnä autoja, ei ne hylätyiltä näyttäneet, mutta ihmisiä ei ollut missään, ei kai ne kaupassa ja koko perhe, ei tietenkään, eihän ne olisi mahtunut sinne kun pitää huomioida turvallisuusväli, ei kyllä olisi tullut mieleenikään mennä kauppaan.
Olin onnellinen liköörikonvehti kun pääsin kotiin. Pysykää kotonanne!

JUHLAKAUSI
Tämän kevään paastonaika ja juhlakausi ovat olleet todella, mieleen painuvia, kuitenkin nykytekniikan kautta olen saanut viettää kaikki juhlaan liittyvät asiat, kiitos Nurmeksen seurakunnan isä Simolle ja kanttori Tiinalle, olette tehneet lähetyksistä elämäniloisia.


TROPARI

Eilen minut sinun kanssasi haudattiin, oi Kristus;
tänään minut herätettiin kuolleista Sinun, Ylösnousseen kanssa;
eilen minut kanssasi ristiinnaulittiin, nyt Sinä itse,
Vapahtaja, saata minut valtakuntasi kunniaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti