torstai 28. toukokuuta 2020

TUHOUTUNUT
A
amulla ikkunasta katsoen näytti taivas kirkkaalta, jo illalla satoi keveysti, odotetusti, kun avasin ulko-oven se iski heti, lietelanta, eli tänään on sisätyöpäivä, onneksi tiepöly on hetkeksi sitoutunut sillä valtava pöly leijuu kun traktorit liikkuvat, tien huoltajat käyvät kyllä kastellen sitomassa pölyä urea liuoksella, kun vain joku pyytää, mutta kukaan ei jaksa soitella vaan kärsimme, no joka tapauksessa pestyt matot saavat olla nyt viikkoja ulkona, että haju häipyy matoista, sillä haju tarttuu tiukasti kaikkeen.
Muistan kun eka vuonna muutettuani tänne lähdin aamulla kylille, oli kuuma aurinkoinen päivä, kun tulin takaisin iski lietelannan haju niin että meinasi taju lähteä, auton tuuletus oli vielä päällä ja tosissani luulin etten selviä kotiin, asiaa ei kannata vähätellä sillä me kaikki käsittelemme hajuja, tuoksuja erilailla, nykyään ei litelannan haju ole minulle ongelma kun tiedän mikä se on ja ettei kestä koko vuotta.

Mutta toiseen asiaan, tsasounan katoksessa on ollut -KRISTUS TOTINEN VIINIPUU ikoni, tiesin ihan alusta alkaen että ikoni pitäisi suojata.


Ikoni on pienikokoinen ja sen alapuolella on tyylitelty viiniköynnös jonka kyläsepän kanssa yhdessä teimme.


Luulin että ikoni olisi suojassa, mutta ei, linnut pääsee mihin vain haluavat, myöskin siis istumaan ikonin päälle.


Kerran aiemmin puhdistin ikonin, mutta nyt on niin tuhoutunut että ikoni pitää hävittää, siunattu ikoni hävitetään aina polttamalla.


Viinipuun edessä minulla on ollut joka vuosi tomaatteja kasvamassa, nyt kun on aikaa ajatella, mietin kuinka musta muovinen rakennussaavi ei sovi tuohon, kun penkitkin maalaan uudelleen, eli tein lakun pätkistä laatikon ja istutin siihen mustaviinimarja pensaan ja tomaatit siirtyvät saunan seinustalle aurinkoon. Mustaviinimarjasta tulee mukavasti köynnös vuosien mittaan, ikonin maalaan ensi talvena uudelleen ja uusi ikoni laitetaan lasilaatikkoon kuten muutkin ulkoikonit.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti