keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

MASKI
Ihminen on kadottanut itsensä uskalluksen puutteesta ja häpeän tunteesta, korona virus ei ole kuollut, mutta moni ihminen on.
Olen miettinyt maskia nyt kun olen nähnyt miten ihmiset eivät ole sisäistäneet koronan vaarallisuuta, Espanjassa maskin käyttö on pakollista ja luontevaa kun on määräys käyttää maskia, suosistuksilla ei ole mitään merkitystä kuten hirvivaroitus merkeillä, kuka niitä noudattaa, mutta kun valtio määräisi pakolliseksi maskin käytön kaikki käyttäisivät sitä.

EI KEHTAA
En kehtaa käyttää maskia vaikka on todettu sen suuri merkitys käsien pesemisen lisäksi, kun ei muutkaan kehtaa käyttää niin en minäkään, vaikka kannan sellaista aina mukanani.


MITÄ TEHDÄ?
Olen miettinyt asiaa sen jälkeen kun kävin pakolla kaupassa, ei kukaan desinfioinut käsiään, ei ainakaan miehet, on epämiehekästä, ihan h.....
Entäs jos esim. seurakunnan erilaiset toimintapiirit tai jopa seurakunnat ostaisi maskeja ( eivät ole enää kalliita) ja opeteltaisiin maskin käyttöä, se antaisi joukkovoimaa, uskallusta, käytettäisiin palveluksissa maskeja, vaikka palvelukset olisivat ulkona, luin eilen kuinka koronan toinen aalto on tulossa, pitäisi ihan todella varautua ja ne turvavälit, mitä? mikä se on?

TURVAVÄLI ON ELÄMÄ!

MASKI ON ELÄMÄ!


RUKOUS TARTUNTATAUDISTA VAPAUTUMISEKSI

Rukoilkaamme Herraa!

Herra armahda!
Herra armahda!
Herra armahda!

Herra, meidän Jumalamme, joka olet armosta rikas ja viisaalla kaitselmuksellasi hallitset elämäämme, kuule rukouksemme, ota vastaan katumuksemme syntiemme tähden, pysäytä taruntatauti, niin kuin kerran lopetit rangaistuksena asettamasi taudin kuningas Daavidin aikana.

Sinä, joka olet sielumme ja ruumiimme lääkäri, annat parannuksen sairaille nostamalla heidät sairasvuoteiltaan, jotta he voivat ylistää Sinua, armollista Vapahtajaamme, Valtias armahda meitä ja suojele terveitä kaikkialla tartuntataudilta.

Siunaa, Herra, ja vahvista sekä suojaa armossasi kaikkia niitä, jotka harjoittavat hyväntekeväisyyttä ja hoitavat sairaita kotonaan, laitoksissa tai sairaaloissa.

Poista, oi Herra, kaikki sairaudet ja kärsimykset ihmisten keskuudesta ja opeta meitä arvostamaan elämää ja terveyttä lahjoinasi.

Auta, Herra, meitä kunnioittamaan,luottamaan ja tukemaan päättäjiä, jotka puolestamme tekevät päätöksiä voittaaksemme meitä uhkaavan tartuntataudin.

Anna meille rauhasi, oi Herra, ja täytä sydämemme järkkymättömällä uskolla suojeluusi, sekä toivolla tukeesi ja rakkaudella Sinua ja lähimmäisiämme kohtaan.


Sillä Sinun käsissäsi, oi Herra, on meidän armahtaminen ja pelastaminen, ja siksi me kunniaa ja kiitosta kannamme Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti