sunnuntai 2. elokuuta 2020

MASKI II
31.7.2020 vietettiin Kunniallisen ja eläväksitekevän ristin esiintuomisen esijuhlaa erakkolassa.
Juhla alkoi vanhalla tsasounalla ehtoopalveluksella ja sieltä ristisaatossa kulkien erakkolaan.Erakkolan edessä oli munkkivahti joka valvoi että jokainen desinfioi kätensä ja jokainen sai erakkolan lahjoittaman  maskin jota käytettiin palveluksen ajan, näin yhdessä totumme käyttämään maskia tarvittaessa ja ei ole enää kehtaamisen häpeää.


Sanoisin että tässä on vuoden ortodoksisin kuva, valitettavasti piti himmentää kuvaa.

Ensimmäistä kertaa toimitettiin erakkolassa Akatistoshymni hengelliselle portaalle, kalliille ristille, akatistos toimitettiin alueen piispan luvalla sillä teksti ei ole vielä virallisesti hyväksytty.


Esijuhla jatkui kahvi-tee tarjoilulla, leivonnaisina oli vegaani karjalanpiirakka joita leipoo Pielis-pakari Nurmeksessa, hyviä, myös munkit oli vegaania ja kahvimaitona oli kaurajuoma.


Ja voi mikä moka, lautasliinat olisi pitänyt olla tummanpunaiset, poskieni häpeän tumma puna korvatkoon liinojen värin.

Erakkolassa oli myös arpajaiset, tuotto menee Jumalanäidin "Kaikkien murheellisten ilo" ikonin ympärille tehtävän käspaikan ja ikonin alle tulevan pelenan hankintaan, ikonin juhlaa vietetään 24.10 ja silloin uudet liinat ovat myös todennäköisesti valmiit.
Muistat varmaan fiktiivisen tarinan saunan suurarpajaisista, nyt oli arvonnan aika kun oli ostettu arpojakin ja ihan uskomatonta, vintage saunan fiktiivisesti voitti hän joka muutenkin voitti lähes kaiken, harmittaa kun ihmisellä on tuollainen tuuri ja vielä se, että unohdin kysyä lottonumeroriviä, harmi. Voittaja myhäili ja lupasi jakaa saunavuoroja harkinnan varaisesti, onnee vaa, mää e voita koskaa mitää.
Arpajaiset oli melkein kahden kauppa sillä voitot meni lähes kaikki heille, voittajan oli ilman muuta esitetltävä kaikki voittokorut ja hups taisi maski löytää uuden paikan jotta diareemi pysyisi paikallaan, valitettavasti kuvakäsittely on nyt mitä on, asia kuitenkin selvinnee kuvasta.ilta oli mukava
ja vielä mukavammaksi muuttui, sillä sain lahjakassin jossa oli kahvia, ym., mutta sitten pohjalla,
vau, irtokarkki pussi, syvän luotaavan tutkimuksen jälkeen totesin kuinka nyt perjantai oli normaali paastopäivä ja heti huomenna alkaisi Jumalanäidin paasto joka kestäisi 14.8 asti, joten katsoin että kyseessä on rajatapaus ja saatoin syödä karkit, jee, kiitos. Karkit olisi muuten kovettuneet pilalle kahdessa viikossa joten katsoin ratkaisun olevan oikea, yritin kyllä olla kuin karkit eivät olisi olleet hyviä, haluatko lisää selityksiä.. et saa. Kiitos kaikille yhteisestä rukouksesta ja mukavasta illasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti