maanantai 2. marraskuuta 2020

suihkulähde

 SUIHKULÄHDE
K
uun valoa ei voinut olla huomaamatta, kirkkaus sinkoutui sisälle asti, pakko oli käydä ihailemassa ulkona ja todeta kuinka ilma oli viilennyt armottomasti t- paitaiselle.


Lähemmäs en päässyt, kamerani närkästyi ja imaisi kaiken virran yrittäessään ottaa salamavalolla kuvan, ilta vaihtui yöksi, päivä koitti , uneton täydenkuun yö oli ohi, uuden päivän aikana oli tulossa myös mukava vierailu ystävieni luona illalla, tällöin saattaisimme ihailla kuuta jälleen.

Saavuin paikalle lähteen vierelle, lähde solisi, pakkanen ei ollut vielä vaivuttanut talviuneen vettä, ilta kului, isäntä hävisi jonnekin, hetken kuluttua ilmoitti että voi tulla katsomaan lampea ja siihen lähteen tuomaa vettä, katselin, olin sanaton, mitä ihmettä.Keskellä lampea oli isäntä tehnyt suihkulähteen, vain vierailuani varten, hiljaista oli, kaunista, ihmeellistä, yksi kauneimmista ja vaikuttavimmista asioista joista ihminen pitää on veden virtaus, tuli, ja kun joku tekee töitä, voi vain katsella ja nauttia.

Meillä böndellä kun ei ole mitään on kuitenkin tämän paratiisin keskellä mahdollisuus olla luova, keksiä uutta, kaunista.

Koko illan välillä mietin  ja katselin lähdettä, sillä sain vaihtaa istuinpaikkaa jotta näkisin suihkulähteen koko ajan. Puhuttiin myös vanhasta ideasta ja Sibeliuksen musiikin käytöstä yhtenä elementtinä paratiisillisen maiseman yhteisöllisyyden korostajana eräässä tapahtumassa, tapahtuma odottaa, ei ole kiire, on aikaa, ei ehkä koskaan toteudu, mutta on haave, se kannattelee kylän yhteisöllisyyden kehityksessä, emme erakoidu, otamme, teemme, tuotamme iloa kylällemme vaikka toisinaan yhteisöllisyys on koetuksella.

Yhteisöllisyys ei ollut koetuksella kun suhkulähde miljoonin vesitimantein muutti muotoa, vesi oli luotu virtaamaan niin että muodostui enkelin siivet, kaunis on kaunista, mykistävää.

Illan tarjoilut oli emäntä tehnyt ylenpalttiset ja osa raaka aineista oli kasvatettu omassa kylässä, ilta ehti pitkälle ja antoisisen keskustelujen lomassa suihkulähde veikisteli ikkunan takana omahyväisen kauniina joka sille suotakoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti