lauantai 14. marraskuuta 2020

USKO

 JOULUPAASTO ALKAA

Eilen 13.11.2020 vietettiin pyhän Johannes Krysostomoksen muistopäivää erakkolassa koska erakkolan tsasouna on nimetty hänelle  ja eläväksi tekevälle Ristille.Kuvassa on veisu Johannekselle, vieraskirjaan kanttorimme kirjoitti sen muistoksi.
USKO

Olen ortodoksi, noudatan ortodoksisen kirkon vaatimia sääntöjä, olen uskollinen niille ja parhaan kykyni mukaan yritän noudattaa niitä.

Huomenna 15.11.2020 alkaa joulupaasto joka päättyy Herramme Jeesuksen Kristuksen syntymään 25.12.

Paasto on koetteleva ruokapaasto, mutta myös kieltäytymistä kaikista mukavista, kuten pikkujouluista, puurojuhlista, ne ei kuulu ortodoksiseen elämään, myöskään päätöstä eli suurta juhlaa ei maallikko voi siirtää mihin tahansa päivään, vaan juhla on määrätty päivä kirkon opetuksen mukaisesti.

Usko syntyy kuin kuin pienen lapsukaisen ihmettely uudesta elämästä, kaikki ovat kutsutut vastaanottamaan uskollisuuden ilon, mutta harva sen vastaanottaa, toivoisin kuitenkin ymmärrystä ja kunnioitusta sitä elämäntapaa kohtaan jonka olen saanut vastaanottaa, tuskin ilman uskollisuutta ortodoksisen kirkon vaatimuksiin olisin jaksanut elää sortumatta leveän tien iloihin.


Tummat pilvet reunustavat paaston alkua, on kuitenkin ensin löydettävä tie jota pitkin kuljen kohti suurta juhlaa, juhla jonka tarkoituksen voi vain paasto antaa.

Paasto on vaikea tie tämän maallistuneen maailman keskellä, houkutuksia riittää, mutta elämäni valtias ja pyhät johdattelevat paaston loppuun.

Onnellista paaston matkaa sinulle ystäväni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti