torstai 31. joulukuuta 2020

MOLYBDOMANTIA

 MATKAILUA UNEN SIIVILLÄ:

Jouluaika tuo mukanaan Samariinia, kevyttä unta ja närästäviä haaveita.


Toissailtana kuvasin suklaarasian joka näytti oudolta ja aina napsahti kun sen sulki, rasia oli tyylikäs ja aikani tutkittuani huomasin että kannessa oli magneettilukko, en ole kyllä ennen nähnyt, jotenkin tuli siinä sitten maisteltua suklaita, joo ei olisi pitänyt, alkoi yöllä tosi närästys ja pätkä unia, ihan kyllä hauskoja, joista kerron tässä.Huomaa kannessa keskellä pyöreä kohouma, se on magneetti, vastapuoli on rasian reunassa alhaalla, mitähän käyttöä keksisi rasialle, no kuitenkin, näin unia matkailusta, olin jossain, aika oli sitä aikaa kun matkusti yksin, ei yhtään tiennyt kuka on huonekaveri, seuraava muistikuva on, kuinka keksin suuremmoisen idean jonka esittelisin oppaalle, idea oli koko matkailualaa kohottava, närästää, Samariinia, apua unohdin idean. Aamulla oli lähtö suomeen ja jo edellisillalla oli kerätty lukot ovista jottei oppaiden tarvitsisi potkia ovia, olihan ollut viimeinen hauska ilta. Huonekaverini lähti myös ja hän oli ostanut meille matkaevääksi savustettuja kokonaisia makrillejä, janotti, olimme lentokoneessa, meidät oli laitettu ruumaan koska makrillit eivät sopineet matkustamoon hajunsa takia, ei nyt oli pakko herätä. Siis, paljon tapahtui, mutta kuten unet en niitä muista kuin joitain pätkiä ja ne kohdat jotka olen unohtanut.

Nyt olen hereillä, ohessa kuva valkoviini pullon etiketistä tämän nimistä  join, laadukasta viiniä, maa oli Bulgaria ja kaupunki Sunny Beach jossa majailin kolme viikkoa joskus, olen tutkinut Alkon sivuja, mutta Bulgariasta ei ilmeisesti tuoda viinejä lainkaan. Matka oli onnistunut kaikin puolin, paljon tapahtui matkan aikana, mutta niistä toisella kertaa, nyt uusi vuosi menee veden voimalla ja kahvin.

Toi otsikossa teksti molybdomantia tarkoittaa valamista ja ennustamista, kuvassa on vuoden 2018 lyijytina hevosenkenkiä valua varten, pussia ei ole avattu sillä sinä vuonna tinat kiellettiin maaliskuussa kun tinoissa on lyijyä, tunnollisena kansalaisen tulevaisuuteen ei ole katsottu sen jälkeen, nyt tinat ovat tulleet takaisin, sillä lyijy on korvattu toisella metallilla.

Ennustaa tulevaa voi vaikka mistä, sanoisin että heijastus ikkunassa kertoo talvesta ja siitä että puut eivät lopu kesken ja voin siis lämpimin tuntein toivottaa parempaa uutta vuotta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti