sunnuntai 10. tammikuuta 2021

EI SÄÄLIÄ

ASEMA

Eilen oli taas se vuoden alun päivä jolloin lämpötila ulkona laski miinus kahteenkymmeneenkuuteen asteeseen herra Celsiuksen mukaan, sisällä oli yhtä jäinen tunnelma sillä sääasemani oli hakenut minua jo viikon, annas olla kun kerron.
 
Taloni ulkosää ja sisäsää mittarit ovat kärsineet ja olen korjaillut niitä sähkömiehen teipillä kunnes kerran näin siskoni miehellä digitaalisen sääaseman, kuinka ollakkaan juuri ollessani Lildissä kellot kilisivät ja sellainen sääasema oli myynnissä, ostin tietenkin.

Sääasema toimii satelliitin avulla ja virta tulee paristoista, sääasema näyttää ulko-sisä lämpötilan, kellonajan jokaiselta aikarajalta, myös kaikki kesä- talviajat, myös näytössä on päivä jokaisella muulla kielellä paitsi suomeksi, sääasema näyttää myös sisä-ulko tuulen suunnan ja laskevan tai nousevan lämpötilan ennusteen, koko tämä ja paristot kaupanpäälle maksoi 9,90 euroa, halpa, joo ja ihan hyvä siihen asti kun pitää vaihtaa paristot, olen pitkittänyt asiaa niian kauan kuin voin, näyttö himmenee, mutta taskulampulla vielä näkee ihan hyvin, kunnes tuli se päivä jolloin sääasemani oli sammunut.


Vaihdoin paristot, en tietenkään ulkona olevaan, no, ohjeen olen säilyttänyt ja ohjelmointi on helppoa jos on sokea, sillä näyttö on edessä, mutta näppäimistö takana ja niitä ei näe, nyt sääasemani näyttää joka päivä oikein kun asennan sen aamulla, yöllä satelliitti huomaa että olenkin jossain eteläamerikassa ja oikaisee kellon puoleenpäivään, päiväys on joka päivä jonkun muun maan, mutta ei suomen, ulkolämpötila on vakio ollut kaksi viikkoa, nyt, tänään tajusin että ulkoparistot on myös vaihdettava, kiva, nyt sääasemani luulee olevansa Kanarian saarilla, lämpöä + 30, jes juuri nyt palautui alkuasentoon ja näyttää,----,- hyvä edes näin.


Olisi hyvä jos olisi jonkin näköistä sääukon virtausta saanut ja voisi asteen tarkkuudella kertoa ulkolämpötilan vain ojentamalla aamulla ison varpaan täkin alta, mutta kun ei niin ei.


Jotta saisin jotain käsitystä ulkolämpötilasta katson lehtien säätiloja, enää ei ole Valtimoa, vain Nurmes, missähän on mitattu, toki vanha digimittarini näyttää ulko ja sisälämpötilan, mutta kun on niin vanhanaikainen, kyllä pitää tietää ennustus koska sisällä laskee lämpötila ja paljon muuta.


Mutta nyt luonto on kuitenkin kauneimmillaan ja eilen uskaltauduin sen verran ulos että sain kuvia sinua varten, nauti kylämme kauneudesta.


Uuden vuoden aurinko on häikäisevä, rakentaen valoja, varjoja laaksomme rinteille. Rinteille on ilmestynyt jo ensimmäisiä hiihtolatuja, metsästä kuuluu työn ääniä, metsää hoidetaan.
Taivas on joka päivä kauneuden ylistys ja toivoa antava keväästä, päivä on pidentynyt jo kukon askeleen verran, pääsiäistä kohden olemme menossa.

Puiden oksat nuokkuvat kevyen pakkaslumen painosta, auringon yrittäessä tavoittaa katselijan oksien väleistä.


Näillä mennään, ja odotan taas kerran kun rännit alkaa tippua, joo.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti