keskiviikko 6. tammikuuta 2021

RUSKA

 KYLÄ
K
ylä ajautui Kiinan ja Ruotsin kautta Länsi-Suomeen pienen kaupungin lättänälle maaperälle joka on entista merenpohjaa. Kylä on nimeltään Ruska.Kirjoitan kylästä nyt, sillä huomenna  alkaa härkäviikot ja keskityn härkäpäisesti työn tekoon vaikka intoa ei ole näkyvillä, onneksi alkaa pian suuri paasto, jota odotan.
Kylän valloitti ja tuotti herra Mukila joka ei halunnut sähköä näkyville, siksi vuoren toisella puolen jossa ei ole kuin tyhjyyttä  hän sijoitti sähkölaitoksen. Kylässä soi taukoamatta ihanat joululaulut ja valitettavasti mangetofoonin nauha jumittui ja kylässä soi aina, ihanaa, päivän, tunnin, voi per... mitään ei voi, siksi kylää markkinoidaan vain kuulovammaisille, kuten minä.


Kylän omistajan vuokralaiset asuvat kinobiassa eli yhteisasunnossa, heitä ei näy nyt kuvassa sillä....

..kaikki asukkaat ovat tulossa syömään, kuvasssa harvoin kuvattu kylän omistaja herra Mukila.

Sivutalossa asuu herra Mukilan vaimo ja ilmeisesti hänen poikansa, pojan asu on vähän outo, mutta ilmeisesti toimelias, koska on saanut aikaan lumiukon.

Asukkaat ovat jo siis tulossa syömään varhaislounasta, sillä kylän kello on vasta 10.05. Kylään ei ole tietä vaan pujottelurata jotta kunto säilyy hyvänä, omistaja seisoo tarkkailemassa tulijoita, sillä aina joukossa on niitä jotka yrittävät lintsasta, heitä rangaistaan mitä ankarammin , sillä kylässä syödään aina likokalaa, valkosoosia ja maustepippuria, rangaistus on mitä julmin, lintsarit eivät saa maustepippuria.
Kylässä on rautatieasema, siellä jo odotellaan tulijoita, erikoista on ohjausvalo jossa palaa sekä vihreä ja punainen valo, alla vielä kyltti jossa käsketään varomaan steppailua.Jotain outoa on junassa, siitä yrittäää paeta joulupukki, sillä junakin on outo, se ei liiku, raiteet liikkuu ja jotain on vialla, juna ei pysähdy, raiteet kiertävät kehää vuoren uumenissa, musiikki soi, soi, apua, ei voi kuin odottaa pääsiäistä jotta joulun lumous haihtuisi, kylä päättyy meren rantaan ja jotta kuulisi meren kohinaa on kylä raahattava vinttiin vuodeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti