Kauneus, kukat ja tuoksut kirkossa.

KAUNEUS, KUKAT JA TUOKSUT KIRKOSSA
Kerron tällä sivulla ylläolevista asioista joita olen miettinyt ja tehnytkin kukista lähes kolmekymmentä vuotta vaikka mitä, aina oppii uutta tehdessään ja on ilo ilahduttaa kirkossa olevia.

7.10.2019
ENSIN KERTAUSTA
https://hapastefanos.blogspot.com/search?q=kukat+ja+tuoksut

-----------------------------------------------------------------------------------

7.10.2019
ALOITETAAN ÖVEREISTÄ, TIETYSTI
Joskus on intoa vaan ei taitoa tyylitellä jota pitää opetella kun tekee asetelmia kirkkoon.


Siis mitä? Mitä tapahtuu kuvassa?
Ikoni on karsimaattinen toisinaan jos maalari on hallinnut tekniikan, kukat ovat aina karsimaattisia luonnostaan joten niitä pitää käyttää harkiten ja toppuutella.
Varallisuuden lisääntyessä on helppo tunkea kirkko täyteen kukkia ajattelematta, pyhää tapahtumaa, tai pyhää, kyllä, kuvassa on Kristuksen hautakuva, huomion vie kaikki muu.
Kauneus saa olla runsasta kunhan ei varsinainen asia huku.


Tässä on vähän samaa tapahtuman hukkaamista, ylikorostuneet kukat jopa arkipyhänä vie hohdon todellisilta juhlilta, kyllä, kyllä, joka sunnuntai on suuri Kristuksen Ylösnousemisen juhlan muisto, mutta, todellinen juhlapäivä on kerran vuodessa.
Riisa- metallivaippa ikonia en myöskään laittaisi analogille, hyvin harva tunnistaa tänäpäivänä ikoneita ja kun niitä kunnioitetaan kestää kohtaaminen muutaman sekunnin jolloin ei ehdi tunnistaa ikonia. Onko, ei, onneksi voi kuvaa klikkaamalla saada sen isommaksi ja huomata, kyseessä ei olekkaan Kristuksen ylösnousemusikoni vaan Kristuksen kirkastumisen ikoni, hm. Ikonissa kuvataan keskelle Kristus, sivuille yös Elia ja Mooses jotka keskustelevat, alas kuvattu Jaakob, Johannes ja Pietari maahan vaipuneina ihmeen edessä.Tämä vanha kuva kertoo puutarhurista joka onnistui kasvattamaan gladioruksia ihan kukkaan asti, näkyykö ikonit?, mitä väliä, ne on nähty, mutta oletko nähnyt näin komeita kukkia, siis, itsehillintää ja annettava ikonille tilaisuus olla karismaattinen, hyvää on se ettei näiden upeiden kukkien kanssa ole muita kukkia siksi tila on levollinen.


Tässä on kaikki hyvin, onko? Olen siis kriittinen jotta oppisimme jotain, tässä oli ideana käyttää vanhoja Tikkurilan silkki tekstiilejä, ne laitettiin samalla kertaa kuin ikonit, kukka-asetelmat tehtiin muualla, aikaa ei ollut, oli heti havaittavissa että ikoni upposi keltaiseen kankaaseen eikä tule esille, onneksi kukkaasetelma on rauhallinen, tämän ikonin alle olisi pitänyt laittaa valkea neliöliina niin ikoni olisi tullut esiin, Kyseessä on muuten apostoli Tuomaan epäily ikoni, hän ei usko jollei saa koskea ja näe haavoja Kristuksen kyljessä.

OLKIKUKAT
Olkikukat ei ole nyt muotia, yritin kasvattaa niitä, mutta olisi pitänyt esikasvattaa joten vain varret onnistuivat.


Tässä vanha kuva arkkipiispa Paavalin muistotilaisuudesta? Keittiömestari Tapio teki köynnöksen jonka koristeli olkikukilla, köynnös ei ollut pramea vaan toi ikonin esille, eli köynnös oli vain kaunis.
Kun kirkossa käytetään olkikukkia pitää muistaa että käsittelee niitä kuin eläviä kukkia joten poistetaan kun juhla on ohi eikä säilytetä niitä ikuisesti.


Olkikukkia voi käyttää myös ulkona, kestävät sadetta muutaman viikon.

Tämä tässä tällä kertaa, jatkuu....
...............................................................................................................


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti