keskiviikko 17. helmikuuta 2021

KORONAA

JA KAALIA

Eilen 16.2 2021 julkaistiin Ylä-Karjala lehdessä lukija palstalla mietteeni koronarokotukseen ilmottautumiseen, kun kuitenkaan lehti, (en kyllä kysynyt ),  tuskin olisi julkaissut päivittäiseen rukouselämään liittyvää rukousta , julkaisen lehtikommentin ja rukouksen tässä.

LUKIJALTA

KORONAROKOTUS

Torstaina oli Ylä-Karjala lehdessä ilmoitus, missä ohjeet koronarokotukseen osallistumisesta. Oli puhelinnumero, mietin, on varmaan ihan tukossa joten virkeänä vanhuksena tein ilmottautumisen tietokoneella.

Mahtavaa käyttää tietokonetta, tein pari kertaa uudelleen kun en löytänyt koronaa enkä Valtimoa, olin hyvin rauhallinen, voisin joka tapauksessa pyytää jotain nuorempaa tekemään ilmottautumisen, ihmettelin että aikoja oli paljon ja valittavissa haluaako tunnin rupattelun vai ihan nopeasti pois.

Näpyttelin, tosta, tosta noin, puhelin ja sähköposti osoite tulikin heti, he tunnistivat minut, tunsin suurta lämpöä, olin joku, en hylättynä lumessa, no, kuitenkin, valitsin ajan terveysasemalle sillä en tiedä missä on joku Riveria tai joku koulu, olen siis muuttanut tänne, kaikki hyvin ja kone ilmoitti hyväksyneensä ajanvaraukseni. Olin ylpeä , kuulin tarinoita epäonnistumisista, mutta minä, heti onnistuin.

Tulostin ajan ja siksi että varausnumero sarja sisälsi niin paljon kaikkia numeroita, kirjaimia, isolla, pienellä ja lihavoitettuna.

Ihmettelin, olinko tosissaan osannut tehdä ilmottautumisen ja vielä niin että minut oli hyväksytty.

Tuli seuraava päivä, puhelin soi, vastaanko? Oli outo numero, vastasin, sain tietää että olin ilmoittautunut johonkin koululaisten DJ juontajaksi, onneksi soittaja oli huomannut asian ja poisti minut listalta ja etten sitten turhaan tulisi käymään, suuri kiitos sinulle joka olit valpas, oli kuulemma muutkin halunneet tulla.

Siis SIUN SOTE, hävetkää, teillä on ollut aikaa luoda vaikka uusi sivu pelkästään rokotukseen ilmottautumiseen, nyt sivulla voi ilmottautua vaikka mihin äitiysneuvolasta matokutomiseen, korjatkaa äkkiä sivu, vähän vielä naurattaa kun ensinnä on 70 vuotiaista ylöspäin, meitä arvostetaan, mutta nyt sanon julkisesti, meistä aika harva osaa hoitaa lähinnä vain pankkiasiat koneella joten miettikää asiaa, ja miettikää sitä kuinka paljon turhaa työtä aiheutuu kun joudutaan oikomaan väärin tehtyjä ilmottautumisia.

Munkki Stefanos

RUKOUS TARTUNTATAUDISTA VAPAUTUMISEKSI

Rukoilkaamme Herraa!

Herra armahda!

Herra armahda!

Herra armahda!


Herra, meidän Jumalamme, joka olet armosta rikas ja viisaalla kaitselmuksellasi hallitset elämäämme, kuule rukouksemme, ota vastaan katumuksemme syntiemme tähden, pysäytä taruntatauti, niin kuin kerran lopetit rangaistuksena asettamasi taudin kuningas Daavidin aikana.

Sinä, joka olet sielumme ja ruumiimme lääkäri, annat parannuksen sairaille nostamalla heidät sairasvuoteiltaan, jotta he voivat ylistää Sinua, armollista Vapahtajaamme, Valtias armahda meitä ja suojele terveitä kaikkialla tartuntataudilta.

Siunaa, Herra, ja vahvista sekä suojaa armossasi kaikkia niitä, jotka harjoittavat hyväntekeväisyyttä ja hoitavat sairaita kotonaan, laitoksissa tai sairaaloissa.

Poista, oi Herra, kaikki sairaudet ja kärsimykset ihmisten keskuudesta ja opeta meitä arvostamaan elämää ja terveyttä lahjoinasi.

Auta, Herra, meitä kunnioittamaan,luottamaan ja tukemaan päättäjiä, jotka puolestamme tekevät päätöksiä voittaaksemme meitä uhkaavan tartuntataudin.

Anna meille rauhasi, oi Herra, ja täytä sydämemme järkkymättömällä uskolla suojeluusi, sekä toivolla tukeesi ja rakkaudella Sinua ja lähimmäisiämme kohtaan.

Sillä Sinun käsissäsi, oi Herra, on meidän armahtaminen ja pelastaminen, ja siksi me kunniaa ja kiitosta kannamme Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.JA VÄHÄN KAALISTAEilen aamulla olin ylen hämmästynyt ja iloinen, kaalini oli syöty, kasvatin koko kesän kaaleja koristeeksi, ne on syötäviä, mutta ensi kokemuksen jälkeen poistin ne ruokavaliostani, pitäen niitä vain koristeena, syksyllä en raaskinut niitä leikata ja jäätyivät, sulivat, jäätyivät ja pysyivät ihan saman näköisinä, eilen ne oli siis syöty, mahtavaa, rusakoita joita täällä näkyy on uskaltautunut pihaan asti ja nauttinut paaston ajan "herkkuja", ainoa huono puoli on kaalien syömisessä kun rakkaani vilistelevät pitkin vaaroja ja päräyttelevät, tietävät metsästäjät missä mennään, luulen nimittäin että rakkaimpani eivät ole tottuneet näin hienostuneisiin kaaleihin. 

Kunhan kevät taas koittaa taimia saa ilmestyä iloksemme, tämä oli siis vihje. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti