MAITOHUONE


6.10.2016
Tämä on uusi sivu, sivulla käsittelen MAITOHUONE näyttelytilan kehittymistä, yllä näkyy maitohuoneen  logo jonka tekstityyli tuo minulle mieleen 1950- 1960 luvun jääkaapin, television ja mopon kullan väriset nimikyltit.

Maitohuone tuo myös mieleen puhtauden ja valoisuuden, maito joka vertauskuvana on armon vertauskuva, joten nimi mielestäni on oiva erakkolan näyttelytilan nimeksi.

Maitohuoneessa järjestetään erilaisia näyttelyitä, ei pelkästään ikoneja eikä suinkaan ainoastaan minun töitäni.

Maitohuoneen ensimmäinen näyttely vuonna 2017 oli Raumalaisen ikonimaalarin MARIANNA KANTOLAN erikoisten ikonien näyttely, maalarin esittely tulee palstalle myöhemmin.

Maitohuone on avoinna Valtimopäivien yhteydessä viikon ajan heinäkuussa, samaan aikaan on auki erakkolan paviljonki kahvila jossa voi myös ruokailla keitto lounaan.


Pyhä Anna "MAIDOLLA RUOKKIVA" ikonin on maalannut Mari Zabyshnyi, hän lahjoitti( 2017) ikonin pysyväisesti MAITOHUONE näyttelytilaan. Ikoni on maalattu  Kastoriassa Kreikassa olevan pyhän Stefanoksen kirkon freskon perusteella ( fresko maalattu 1200- luvulla).
Ikonissa pyhä Anna ruokkii maidolla Jumalansynnyttäjää. Pyhän Annan rinta on kuvattu kuten ikonissa kuuluu, ikoni kertoo kuin hunnun verhoamana tapahtuman, toisen todellisuuden kautta.


                     -------------------- MAITOHUONE -----------------


4.8.2019
UUSIA ESINEITÄ MAITOHYLLYYN
Jo vuosi sitten sain tietää, että maitohyllyni saa täydennystä kun eräs vieras huomasi että hyllystä puuttuu voipytty, nyt se on, vieraat toivat mukanaan tänä vuonna pytyn joka oli lisäksi suomalainen Arabia tehtaan tekemä, kiitos lahjoittajille.


Kuvassa lahjoituksena saatu voipytty, viereen tulee vielä puulasta jolla voita otettiin, en vain löytänyt vielä varastoistani. Voita säilytettiin suolavedessä tällaisessa pytyssä.

Kun näyttely eteni tuli ilmi ettei näyttely ollut vieläkään valmis, puuttui viilikipat joiksi kotonani sanottiin kyseisiä astioita. Viiliä tehtiin kotona paljon kerralla, siemen haettiin määrätystä talosta jossa viili oli hyvän makuista, äiti varoitteli usein ettei viimeistä viiliä saa syödä koska siitä otettiin uusi siemen ja kukahan se sitten aina söi viimeisen, minä, joten tien päälle oli lähdettävä hakemaan viilin siementä.


Löysin kirppikseltä nämä kolme viilikehloa- kulhoa- kippoa, yhden pohjassa on numero 0,32 joka löytyy Riihimäen lasin kipoista joten on varmaankin kyseisen tehtaan valmistama, kummastuttaa mitta joka on siis 0, 32 litraa, on ollut tarkkaa ennen.

--------------------------------------------------------------------------------------

30.7.2019
VUODEN 2019 NÄYTTELYN IKONIT 

MAITOHUONE näyttelytila oli tänä vuonna varattu metropoliitta Arsenin ja Jyrki Poudan ikoneille, kävijöitä oli neljäkymmentä enemmän kuin viime vuonna, tieto tasokkaista näyttelyistä leviää, kaikki näyttelyn ikonit, numero 17 on guassi työ, muut normaaleja temperamaalauksia.
 Näyttelyn ikonit kuvasi ja antoi käyttööni Anitta Julkunen, kiitos! -------------------------------


27.8.2018
NÄYTTELY ON RIPUSTETTU
MAITOHUONE muuttui upeaksi vaateaitaksi kun saimme Päivi Härkkimen kanssa  extra näyttelyn ripustettua, kannattaa tulla katsomaan ja ostamaan, kaikki puvut ovat myynnissä.
Puvuista en osaa kertoa mitään muuta kuin että ovat kauniita. Kaikista puvuista on teksti esittelyt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

18.8.2018
EXTRAA 2018
Vielä on mahdollisuus nähdä upea näyttely erakkolan praasniekan yhteydessäDušanlämmittäjästä šulkkuvyöh -
Sielunlämmittäjästä silkkivyöhön,
feresien ja sarafaanien nykypäivää.
P.Härkin ja P.Hilonen

Näyttely on avoinna:
31.8. perjantaina klo 9-21
01.9. lauantaina  klo 9- 15


------------------------------------------------------------------------------------------------------


29.7.2018
TUTTIPULLO
M
aitohuoneelle oli haku päällä lasiseen tuttipulloon, sain muovisen, kiitos lahjoittajalle.


Tässä pullo näyttelyhyllyllä, edelleen otan vastaan lahjoituksena lasisen pullon jos löytyy.


Tässä piti julkaista suloinen kuva minusta viiden kuukauden ikäisenä repimässä riekaleiksi vaunujani kun tuttipullo oli myöhässä, mietin, en voinut julkaista kuvaa koska se olisi loukannut minun henkilösuojaani, vaunujen valmistajaa ja vanhempiani jotka holtittomasti vain kuvailivat eivätkä toimittaneet minua terapiaan myöhästyneen tuttipullon takia, vieläkin näen painajaisia, kuvassa näkyy myös osa lampaan taljaa, ei, en halua eläinsuojelijoiden närkästymistä, valitsin siis kuvaksi Maarian kämmekän jonka näin kesällä, kämmekät ovat yhtä laajalle levinneet kuin ihmiset, kämmekät tunnetaan myös orkidea kukkina.
Eräs näyttelyssä kävijä huomasi myös, että puuttuu voiastia, totta kotonani oli useita, mutta ne meni perinnönjaossa muualle, näyttelyssä kävijä haluaa lahjoittaa museohyllylle sellaisen. Kiitos.

------------------------------------------------------------------------------------------

25.7.2018
NÄYTTELYN TEEMA 2018
Valamon konservointilaitoksen johtavan konservaattorin Antti Narmalan teksti aiheesta:
----------------------------------------------------------------

24.7.2018
KESÄN 2018 MAALARIT JA IKONIT
Maalarit olivat:
Mari Zabyshnyi
Katarina Koskivaara
Vivi Ruottinen
Marjaana Laatikainen
Anu Koivuniemi
Marianna Kantola
Koverola Ritva
Piispa Arseni

Tässä ikonit kuvattuna harrastelijakameralla, mutta hartaasti:
Yhdeksän työtä johtuu siitä että, mukana oli myös harvinainen pyhä Anna ruokkii Mariaa, eritoten piispa Arseni sanoi tästä ikonista että on oikein maalata Anna vanhaksi, eikä saa nuorentaa vaan rypyt poskissa pitää näkyä.
Piispa Arseni kävi kaikki ikonit läpi ja totesi näyttelyn olevan tasokas, hän toivoi saavansa pitää näyttelyn erakkolan maitohuoneessa ensi kesänä johon ilomielin suostuin, täälläpäin ei useasti ole ikonitaidetta esillä.
Kävijät olivat kiinnostuneet aiheesta, mitään negatiivistä en kuullut. Kiitos maalareille mukanaolosta ja kiitos kaikille kävijöille.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.2.2018

ÄITI
Maitohuoneen ensi kesän näyttely on nimeltään ÄITI, näyttely on 9-15.7.2018
avoinna joka päivä 10-18
Näyttelyssä on monen maalarin ikoneja aiheesta "MAIDOLLA RUOKKIVA JUMALANÄITI" , ikoni on harvinainen suomessa, ikonin muistopäivä on 3.7 ja 12.1, ikoni perustuu luultavasti Luukkaan (Luuk. 11.27) "Autuas se kohtu, joka on sinua kantanut! Autuaat ne rinnat, joita sinä olet imenyt. Muutama muukin kirjoitus kertoo aiheesta.
Yksi ikoni on jo tullut ja kerron lähempänä näyttelyn kokoamisesta kun lumet sulavat ja kuuma, kaunis, sateen virkistämä kesä saapuu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8.7.2018
NÄYTTELY 2018 ON RIPUSTETTU
Eilen sain ikonit aseteltua ja tekstit paikoilleen, ainoastaan Piispa Arsenin työ tulee tiistaina, hän tuo sen itse, huomenna maanantaina sitten näyttely avautuu ja kahvila joka on uudistunut valikoimaltaan osittain, näyttely on avoinna joka päivä viikon ajan klo 10-18.
Seinältä voi lukea myös ikonin historian.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22.7.2017
MAITOHUONEEN MUISTELMAHYLLY
Tämä hylly on seurannut minua vuodesta 1986 ja nyt alkuperäisen värisenä


Hyllyillä muistoja, edessä myytäviä.


Hyllyyn kuuluu myös oven yli mennyt kulmahylly.


Halusin hyllylle myös maidon vastikkeet.


Ylinnä kaksi maitopulloa, pienempi saatiin juoda tyhjäksi joka päivä koulussa ja pullon alumiinikorkki piti avata varovasti sillä niistä taivuteltiin joulukuusen koristetähtiä. Alempana kotini maitokannut ja lehtimainos vuodelta 1928 jonka löysin taloni seinässä olleesta Satakunnan kansa lehdestä.


Ylempänä hyllyllä Porin juoma oy:n alkuperäisiä jäätelöpuikko pusseja ja ottimia. Alahyllyllä kerma peelari ja minulle outo 1dl ruskea kermapullo, mainos kertoo että täällä tarjoillaan vain oikeaa kermaa, vastineeksi ylähyllyn tekokermoille.


Ylähyllyllä on oikealla kotini maitokannu ja vasemmalla Raumalainen maitokannu jonka sain lahjaksi, taustalla on kunniakirja jonka ostin kirppikseltä, pitäähän sellainen olla.


Näyttelytilan nurkassa on maito tonkkia eri puolilta maata, niitä olen ostellun ja käytössä milloin mihinkin tarkoitukseen, taustalla Nurmeksen osuusmeijerin tunnus jonka löysin nykyisen taloni pihaan haudattuna, se muovia ja painettu molemmin puolin.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 17.7.2017
2017 NÄYTTELYN IKONIT
Maalarin Marianna Kantolan luvalla julkaisen vuoden 2017 näyttelyn ikonit, ikonit olen kuvannut käsivaraisesti ja ilman salamavaloa.


Pyhä Barbara ja pyhä Johannes sotilas.


Pyhä suurmarttyyri Georgios Voittaja


Profeetta Daniel


Pyhä Juliana.


Pyhä Teoklitos.


Pyhä suurmarttyyri Georgios Voittaja.


Profeetta Elia.


Jumalanäidin suojelus.


Jumalanäidin suojelus.


Kristuksen kaste (Koptilainen).


Kohtaaminen puutarhassa.Tämän profeetta Daavidin ikonin sain lahjaksi Marianna Kantolalta.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------28.6.2017
IKONIT OVAT SAAPUNEET
Ikonit ovat saapuneet ja viikonlopulla alkaa ripustus, olen haltioissani Mariannan tyylistä ja pikkutarkkuudesta sekä aiheiden valinnoissa.


Vähän raotin pakkausta, muut  ikonit näytetään näyttelyssä.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------01.06.2017
MAALAUSTA
T
oista viikkoa on mennyt maalaustöissä, vihdoin hyllykkö on maalattu, lämpötila öisin pakkasella ja päivisin noin viisi astetta plussaa joten kuivuminen hidasta, vielä pitää odottaa että saa somistaa hyllyt.


Rapsutusta riitti, aikoinaan kun hyllyt tarvittiin nopeasti käyttöön ja rahat loppu niin halvin maali oli lateksi, mahtavaa, ei se maali kauan tarvinnut kun alkoi repeillä, joten nyt ihan kunnolla rapsutin ja pesin aineella joka sitoo uuden maalin.


Väri on alkuperäinen vihertävän harmaa, ehkä böömin vihreästä taitettu.
Piti tehdä vielä tällainen verkko viritys sillä pian harakat on pihalla ja niillä riittää uteliaisuutta ja rohkeutta lennellä mihin tahansa, jälkiä on siivoiltu sen verran että nyt tein heti verkkovirityksen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------13.05.2017
OVIKYLTTI
E
ilen askartelin MAITOHUONEEN oveen opastavan kyltin, tein sen käsivaralla, on jotenkin hermostunut olo kun pitäisi istutella kaikkia kivoja juttuja jotka sitten kesällä aiheuttavat hauskoja arvailuja, kuten mikä kasvi on kyseessä, viime kesänä parhaiten kasvoi ja jota oikein lannoitin oli kuuluisa rikkaruoho jonka nimen olen unohtanut, pysyi hengissä syyskuun loppuun,
mutta nyt on niin kylmä että pitää kehitellä korvaavia juttuja sisällä kuten halonhakkuusta puukauhan tekoon aivan kuin strömsöössä.
Kun kaikki on jäässä ei vielä voi styylata sisääntuloa, myöhemmin maalaan oven pielet ja levitän punakeltasinivihreä käsinkudotun uniikki muovimaton toivottamaan tervetulleeksi.


Kaikki käytetään hyväksi, uusi, ovikyltin taustapuoli näkyy oven vieressä.


Oli kiva tehdä vapaasti kilpi jonka tekotapaa olen kyllä opetellut poikien ammattikoulussa , maalarilinjalla noin 50 vuotta sitten, kuvittele.

-------------------------------------------------------------------------------------------


6.05.2017
VALOT
Tänään olen ahkeroinut ja sain valot paikalleen, MAITOHUONEELLE ei tule sähköä eli kaikki on tilapäistä jatkojohdoilla, ostin led valot 6 kpl a`10 wattia, siis tunti 60 wattia x  8h päivä x näyttelyviikko = yhteensä 3360 wattia.


Eka huone, hyllykkö muuttuu vielä alkuperäisen väriseksi.


Toinen puoli valaistuneena, siniset kankaat ostin joskus ja ovat olleet monet näyttelyt ja kahvipöytien liinoina, niiden alustat sain lahjoituksena, ovat tuulilevyä, penkit on myös lahjoituksena saadut ja etsivät vielä paikkaansa kuten entinen työpöytäni.


Samalla havannoin ulkona tänään kevään ensimmäisen  voikukan, riemastuttavaa, kuten ihminen joskus on pidetty, suosittu, toisinaan sama tyyppi vähemmän pidetty, voikukka on juuri sellainen, nyt on söpö, mutta auta armias heinäkuussa, kaikki myrkyt on käytössä sen tuhoamiseksi.


Tässä vielä nupulla, tulossa ollaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


6.05.2017
ARKEOLOGIAA
Vihdoin eilen sain kaivaukset loppuun ja MAITOHUONEEN lattia paljastui, toissa päivänä sain tehtyä oviaukon kehyksen,  jos tulet käymään en suosittele nojailua ovipieliin, en ole puuseppä ja tein karmit musttuntuu menetelmällä.


Lattia näkyy nyt, meinasin tukehtua hengitys suojaimeen ja lasit höyryisenä olin kyllä iloinen kun näin lopputuloksen, lattia oli puhdas, elämänjäljet tietysti näkyvät, ne ei haittaa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------5.05.2017
KORJATTU MAINOS
Eilen juttelin maalarin kanssa ja tuli ilmi kirjain virhe nimessä jonka olen nyt korjannut mainoksessa, itse olen ollut koko elämäni erilaisten sukunimien keräymä kun nimessä alkukirjaimet on st.. sitten kuulijasta riippuen lopputulos voi olla mitä tahansa.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27.03.2017
KERMAKANNU
Kevät on tullut. Olin ihan muissa asioissa yhteydessä pläkkyrimestari  Pentti Tuomiseen , havaitsin hänen tuote esitteessä 3 dl kermakannun, oli ihan pakko tilata niitä Maitohuoneelle kesän näyttelyn oheismyyntiin.


En muista sanotaanko tätä pientä kannua pääläriksi, mutta kuvasta näkee minkälainen kannu on.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------20.11.2016
EKA MAINOS
Tänään valmistui ensimmäinen Maitohuoneen mainos, näin aikaisin pitää ajatella tulevaa vuotta

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------15.10.2016
TÄHÄN OVIAUKKO
Kaksi lauantaita meni aittojen tyhjäykseen, tänään piti vain imuroida, mutta piti sitten kuitenkin sahata moottorisahalla kulkuaukko aittojen välillä, tilaa on ja nyt voi pohtia sisustusta talven ajan.


Oviaukko pitää vielä muotoilla ja listoittaa6.10.2016
Apua!


Jostain on aloitettava, kun avasin aitan oven, mietin, mietin laitanko hiljaa oven kiinni ja hautaan koko idean, keskellä aittaa oli polku jonka molemmin puolin nousi  tavarakasoja korkeuksiin, böndellä ei mitään heitetä roskiin, aina voi tarvita jotain, mutta ei, nyt on jo suurimmat esineet siirretty pois ja lähiaikana tyhjään kokonaan molemmat aitat jotka yhdistetään isoksi näyttelytilaksi, tarkoitus on että muutostöitä päästään tekemään kevään aikana, kuten sähkötöitä ja muuta pientä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti