PÄÄSIÄISMUNAT

Tällä sivulla julkaisen uusia pääsiäismunia. Munat ovat koivupuusta sorvattuja, osassa on irrallinen jalka, munat on pohjustettu ikonipohjusteella ja maalattu temperalla, lakkana tulee olemaan venelakka Unica.

Perimätiedon mukaan Magdalan Maria  lahjoitti ensimmäisen pääsiäismunan keisari Tiberiukselle sanoen "Kristus nousi kuolleista! Katso tämä muna on nyt kuollut, mutta sen sisällä on uusi elämä."
Pyhästä  Magdalan Mariasta tuli näin sekä ensimmäisen pääsiäistervehdyksen esittäjä että kristillisen pääsiäismuna symboliikan selittäjä.

 
 
5.4.2015
Paratiisilintu Alkonost
Tämän munan on maalannut Juukalainen ikonimaalausoppilaani, munan idea, väritys on lumoava kuten paratiisilinnulle sopiikin, munaa ei ole lakattu vielä.
Alkonost ja Sirin ovat paratiisilinnut, jotka tarun mukaan asuivat idässä Eufratjoen varrella. Laulullaan ne julistavat paratiisin tulevaa iloa. Ihminen joka kuulee niiden kauniin laulun unohtaa kaiken, ja hänen sielunsa erkanee ruumiista. Alkonost oli hyvä ja Sirin paha lintu.
Kirjassa Paratiisi - käsitys uskonnollisissa kuvissa kerrotaan linnuista muutama sana.
 
 
 
13.4.2015
KÄSITTÄTEHTY KRISTUS
 
Valitettavasti ehdin lakata munan ennen kuvausta, siksi näkyy heijastuksia, tähän munaan käyttämäni sininen väri on indigon sinistä, myös jalka, ei siis musta, taustassa on käytetty myös moongold 23k. 
Ikoni on Kristuksen kasvot liinalla, ikoni ei ole käsittä maalattu vaan perimätiedon mukaisesti viesti sairaalle hallitsjalle joka pyysi Kristuksen apua, Kristus lähetti liinan johon oli painanut kasvonsa, tämän liinan edessä rukoilemalla kuningas Abgar parani.
 
 
 
 
 
18.4.2016
 
KÄSITTÄTEHTY KRISTUS
Oppilaani maalaama Käsittätehty Kristus, en valinnut munaa tähän aihe valinnan mukaan, aiheeseen voit tutustua:
 
 
On syytä tutustua, sillä kuten eräässä antiikkilehdessä oli kuvatekstissä , suora lainaus -ja käsittä maalattu venäläinen pääsiäismuna, munaa ei siis ole kädettä maalattu, ei siis kädetön maalari vaan aihe on nimeltään KÄSITTÄTEHTY KRISTUS,
ok,
otin tämän muna tähän koska oppilaani on taidokas tekstiilimuotoilija ja munan koristeena on ns. Diorin ruusut. Muoti seuraa meitä aina, haluamme tai emme,
Christian Dior s. 21.1.1905 ja k. 24.10. 1957, hän avasi oman muotihuoneen Pariisiin 1946 ja keskittyi sodan jälkeen luodakseen kauneutta ankeuden keskelle,
syntyi myös kuuluisa Diorin ruusu, tässä kuvalliset ohjeet, selaa vaan rohkeasti alaspäin, niin löytyy kuvalliset ohjeet, kun olet sivulla voit kääntää sivun suomeksi kun klikkaat hiiren oikeaan tulee lista, klikkaa bing kääntäjää, kone kääntää tekstit suomeksi:
 
 
 
Muna on savea, maalattu temperaväreillä ja lakattu, kultana on käytetty 23k. moon kultaa. Nauhassa kirjaimet XB sanoista   KRISTUS NOUSI KUOLLEISTA!
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Tarkoitus on maalata 15 kappaleen sarja munia uusilla ideoilla, mutta aika joka luisuu näpeistä, tekee valmistumisesta hidasta, mutta jonain päivänä....

    VastaaPoista